Články autora: Jana Jenšíková

Průmyslové stavby jako ráj. To není sci-fi

thumbnail

Jak vypadají stavby budoucnosti? Prý jako chobotnice, obří sněhová vločka, ruské kolo nebo rybí farma. Nebo jako LIKO-NOE. Za tou poslední jsme nemuseli daleko, stačilo odjet pár stovek kilometrů z Prahy do Slavkova u Brna. Rodila se v hlavách svých tvůrců vloni a už letos na jaře ji šikovné ruce probudily k životu. Za pouhých dvacet sedm dnů. Navštívili jsme ji na podzim po suchém, horkém létě. Přivítala nás svěží, zahalená v zeleném, ještě trochu kvetoucím rouše. Archa života.

Štítky Inovace, Zelená energie, Stavebnictví

číst celý článek

Šance v Turecku a Íránu bedlivě sledujeme

thumbnail

Turecko masivně investuje do rozvoje a modernizace energetické základny. Souvisí to s populačním boomem a celkovým rozvojem průmyslové výroby, který současná distribuční síť není schopna kapacitně uspokojit. Pro české firmy a zvláště pro naše energetické strojírenství to může znamenat nové příležitosti a obchody. Zajímalo nás, jak to vidí jedna z nich, a proto jsme oslovili Jana Houdka, jehož společnost INCO engineering patří k expertům na dobývací techniku v mnoha nejvýznamnějších světových lokalitách.

Štítky Turecko, Írán, Energetika, Strojírenství, KB

číst celý článek

Život s malou vodní elektrárnou

thumbnail

„V začátku podnikání jsem měl několikrát štěstí. Poprvé, když jsem se potkal s projektantem Kašparem, který mi elektrárnu navrhoval. Podruhé, když jsem poznal inženýra Hromádka a jeho firmu Hydrohrom, specialistu na malé vodní elektrárny. A potřetí, že je naším jediným odběratelem E.ON. Jsou to profíci, kteří mi vždycky pomohou,“ říká majitel malé vodní elektrárny a zároveň jednatel společnosti MVE Mlýn Roudná Vladislav Dvořák, když obdivujeme jeho vodní království.

číst celý článek

Předat firmu dětem je při všem plánování alchymie

thumbnail

V předvečer předávání pomyslného žezla letošním vítězům největší tuzemské soutěže rodinného podnikání Equa bank – Rodinná firma roku, kterou již počtvrté vyhlašuje a organizuje AMSP ČR, jsme požádali o pár slov loňské vítěze – rodinu Musilových z firmy LIKO-S. Ta si vloni odnesla hned dvě ocenění: stala se hlavním vítězem a získala i cenu veřejnosti. Za všechny odpovídali zakladatel a generální ředitel společnosti Libor Musil a jeho syn Jan.

Štítky Rodinná firma, Stavebnictví

číst celý článek

Česká republika má obrovský potenciál

thumbnail

„Žil jsem skoro v každé zemi Evropy. Osmnáct let jsem pracoval v jedné francouzské mezinárodní firmě, takže jsem hodně cestoval. Musím říct, že jsem nezažil zemi, která by měla pracovitější, přátelštější, kreativnější a ambicióznější lidi než Česká republika. Je to pro mě čest přijet do Slavkova a spolupracovat s firmou LIKO-S, protože lidé tu jsou naprosto výjimeční,“ říká Howard Deck, výkonný ředitel kanadské společnosti Icynene, která je výrobcem stejnojmenné izolační pěny. Český LIKO-S je největší montážní firmou této pěny v Evropě a provádí testování a certifikace pro trhy evropské unie. Vraťme se však tam, kde to všechno začalo.

Štítky Kanada, Inovace

číst celý článek

Karel Kučera: Jsme dobří, ale pořád to jako země neumíme prodat

thumbnail

CzechInvest se začal více soustředit na malé a střední firmy, které by se mohly stát subdodavateli velkých zahraničních společností a vytěžit tím i cenné body v podobě referencí pro svůj export. „Kvalitní subdodavatelská základna je jedním z našich trumfů při získávání zahraničních investic,“ řekl mi generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera. „Pro investora je podstatné, když ví, že nebude muset dovážet komponenty přes půl světa, ale že mu je vyrobíme v Česku a kvalitně.“ s Karlem Kučerou jsme hovořili v předvečer brněnského Mezinárodního strojírenského veletrhu. Proto první otázka směřovala k MSV.

Štítky Investice, CzechInvest, MSP, Japonsko, MSV

číst celý článek
1 11 20 26 27 28 29 30 31 32 39

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.