Články autora: Jana Jenšíková

Vojtěch Helikar: Kovobel a Aeropilot už v Austrálii zabodovaly. Pomůžeme i dalším

thumbnail

Kancelář agentury CzechTrade v Sydney je poměrně mladá, vznikla teprve před rokem a půl. Ovšem za tu dobu už otevřela australský trh mnoha českým firmám. Jejího vedoucího Vojtěcha Helikara nezaskočila na úvod ani otázka směřující v souladu se zaměřením TRADE NEWS k leteckému průmyslu. Aktuálním úspěchem je například první krůček českého výrobce letadel Aeropilot – podepsání smlouvy s australským distributorem.

Štítky Austrálie, Nový Zéland, Oceánie

číst celý článek

Když ministerstva táhnou za jeden provaz aneb Z hrušky na zem

thumbnail

Jednotná zahraniční síť byla ještě před rokem snem všech exportérů. Dnes mají možnost najít na jednom místě služby, které se vztahují k více než 90 zemím světa. Dobrá věc se podařila, válečná sekyra mezi ministerstvy zahraničí a průmyslu byla zakopána. Jak vidí tento krok po pár měsících ti, kteří stáli u zrodu Klientského centra pro export? Hovoříme s náměstkem ministra zahraničních věcí Martinem Tlapou a náměstkem ministra průmyslu a obchodu Vladimírem Bärtlem.

číst celý článek

Egon Čierný: Partnerství je víc než obchodní vztah

thumbnail

Zdá se, že českým bankám nechybí smysl pro humor. Poté co před časem jedna spustila sérii se sloganem „i banku můžete mít rádi“, poměrně nedávno druhá kontrovala, že „lepší je, když se na ni můžete spolehnout“. A protože si povídáme se šéfem marketingu pro korporátní klientelu Komerční banky (KB), zajímalo mne, co by dodal on. „My máme pro své klienty řešení,“ odpověděl pohotově Egon Čierný, manažer segmentového řízení – corporates KB.

číst celý článek

Chceme vědět, co exportéři skutečně potřebují

V rámci letošního 17. ročníku Exportní ceny DHL UniCredit připravila společnost NSG Morison průzkum mezi přibližně stovkou tuzemských vývozců. Vyplynulo z něj, že největší procento z nich našlo pomoc v agentuře CzechTrade (více než třetina). Co jim vlastně vládní agentura na podporu obchodu může nabídnout? Na to jsme se zeptali jejího generálního ředitele Radomila Doležala.

Štítky Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Tomáš Hartl: Výrobcům zelené energie přinášíme jistotu a stabilitu

thumbnail

Je známo, že společnost E.ON dodává svým zákazníkům více než dvacet procent elektřiny vyrobené výhradně z obnovitelných zdrojů (OZE) a je jedničkou na trhu ve výkupu této elektřiny v České republice. Pokud porovnáme uplynulých sedm let, jde více než o čtyřnásobný nárůst. Společnost myšlenku šetrné energie dlouhodobě podporuje nejen řadou vlastních marketingových aktivit nebo speciální nabídkou zelených tarifů, ale také právě aktivním výkupem zelené elektřiny od domácích výrobců. Právě na toto téma hovoříme s Tomášem Hartlem ze společnosti E.ON Energie.

Štítky Energetika, Obnovitelné zdroje, Zelená energie, E, ON

číst celý článek

Udržet první pozici v Rusku nebude jednoduché

thumbnail

O českém expertovi na dobývací techniku, společnosti INCO engineering, už jsme v TRADE NEWS v souvislosti s Ruskem psali. Ne náhodou, neboť je dnes na tamním trhu ve svém oboru jedničkou. „Trvalo nám řadu let, než jsme se dostali na první místo před dravce, jakými jsou ABB, Siemag nebo Siemens. Dnes nám koukají na záda a čekají na každou naši chybu. Pokud vyklidíme své pozice, milerádi bleskurychle zaujmou naše místo,“ začal náš rozhovor Antonín Jaroš, jeden ze zakladatelů a jednatelů úspěšné české firmy. Povídali jsme si o nových zakázkách, sankcích i českém školství.

Štítky SNS, Rusko, Sankce, Inovace, Strojírenství

číst celý článek
1 11 20 29 30 31 32 33 34 35 39

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.