Články autora: Martin Tlapa

MSV 2018: čeká vás česko-slovenský exportní dům

Je říjen roku 2068. V okolí brněnského výstaviště přistávají přepravní vznášedla. Z podzemní zastávky hyperloopu se valí tisíce návštěvníků, kteří si nechtějí nechat ujít žhavé novinky v oblasti průmyslu a moderní strojní technologie. Nad pavilonem B se vznáší obří výstavní plošina ve třech úrovních, kde jsou holograficky zobrazeny nejnovější robotické obráběcí stroje. Výstaviště křižují automaticky naváděné drony doručující zásilky a v zadní části nadšenci se zájmem okukují zcela novou 4D tiskárnu z Karlína. Češi a Slováci si připomínají 150. výročí od vzniku samostatného Československa… možná tak nějak podobně bude vypadat Mezinárodní strojírenský veletrh za 50 let.

Štítky Slovensko

číst celý článek

České stopy na Balkáně: Architektura i čistá voda

thumbnail

Benjamin Franklin moudře řekl, že člověk vodu neocení, dokud mu nevyschne studna. Země Balkánského poloostrova si však dnes více než kdy jindy uvědomují, že voda se stává čím dál tím vzácnější. Celosvětový problém čištění vody a zpracování odpadu se jich přímo dotýká. Stejně jako český rodák, architekt Karel Pařík, zanechávají čeští vývozci technologií pro čištění vody významnou stopu.

Štítky Balkán, Srbsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.