Články autora: Shutterstock

Příležitosti pro české firmy na Tchaj-wanu

thumbnail

Doprava a infrastruktura Tchajwanská vláda plánuje do roku 2021 řadu veřejných programu s celkovým rozpočtem 13,9 mld. amerických dolarů. Vzhledem k tomu, že místní dodavatelé zatím nejsou schopni tyto projekty např. v hromadné dopravě či vodní projekty samostatně dokončit, existují zde…

Štítky Tchajwan

číst celý článek

Vladimír Truschinger: Základ úspěchu? Poctivost a kvalita

thumbnail

„Když jsem v roce 1988 odešel do Francie, neuměl jsem skoro ani slovo francouzsky a začínal jsem na stavbách jako pomocný dělník. Vypracoval jsem se na řidiče, ale firma zkrachovala a já zůstal bez práce. A tak jsme s kamarádem začali rozjíždět náš obchod zaměřený na export francouzských potravin,“ vzpomíná na své mládí Vladimír Truschinger, dnes majitel úspěšné české potravinářské firmy Lef, která se nyní za pomoci Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) pustila do projektu zaměřeného na úspory energie.

Štítky Úspory energií, ČMZRB

číst celý článek

Rusko: Stálice v hledáčku českých firem

thumbnail

V letošním roce oslavuje Česká republika mnoho výročí. Jedním z nich je i 25 let od navázání diplomatických vztahů mezi Českou republikou a Ruskou federací. Oficiální styky s Československem však sahají až k 5. červnu 1922, kdy byla podepsána smlouva mezi RSFSR a ČSR o zřízení zastupitelství obou států v Praze a Moskvě.

Štítky Rusko

číst celý článek

České firmy posilují především v ruských regionech

thumbnail

Z 83 subjektů Ruské federace produkuje více než polovinu celkového HDP deset federálních subjektů, mezi nimiž jsou zejména regiony s největší těžbou nerostných surovin, rozvinutá průmyslová centra a velká města federálního významu (Moskva a Sankt-Petěrburg). HDP na obyvatele například v Něneckém autonomním okruhu převyšuje dvanáctkrát ruský průměr, na druhé straně 22 ruských federálních subjektů nedosahuje ani 50 % průměru.

Štítky Rusko

číst celý článek

Rusko buduje moderní agrární sektorNabídněme zemědělské stroje a technologie

thumbnail

Ruský zemědělský sektor prochází v posledních letech dramatickým vývojem. Ještě v roce 2014 byla země pátým největším dovozcem potravin na světě a rozvoj domácího zemědělství nebyl prioritou. Ruské vedení si však dlouhodobě uvědomovalo, že taková situace není pro stát s více než 140 miliony obyvatel příliš výhodná a strategická. V roce 2010 přišlo s tzv. doktrínou potravinové bezpečnosti, ve které se mimo jiné zavázalo dosáhnout 80 až 95% soběstačnosti v produkci základních druhů potravin, jako je například maso, mléko nebo brambory. Reálným impulzem, který odstartoval rozvoj zemědělství, ale bylo až ruské potravinové embargo.

Štítky Rusko

číst celý článek
1 15 29 37 38 39 40 41 42 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.