Články autora: Věra Vortelová

Kristýna Kubíčková: Pojďte s námi do jižního Německa!CzechTrade rozšiřuje svou síť o zahraniční kancelář v Mnichově

thumbnail

Každá země Spolkové republiky Německo má vedle celoněmeckých charakteristik svá nezaměnitelná specifika. O Bavorsku se dokonce říká, že je to stát ve státě. Jak tato specifika zamýšlí uchopit a překlopit do efektivní podpory českých firem, na to jsme se zeptali Kristýny Kubíčkové, vedoucí nově otevírané zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Mnichově.

Štítky Německo, CzechTrade

číst celý článek

Jak česká invence přesvědčila Němce i ŠvýcaryLaserový stroj vymysleli a vyrobili během pár týdnů

thumbnail

„Ještě před covidovou pandemií by nad naším počínáním nejeden ekonom nechápavě kroutil hlavou. V době, kdy globální byznys jel zarputile na bázi just-in-time, jsme krok po kroku omezovali počet subdodavatelů a co nejvíc činností převedli ‚pod jednu střechu‘. Před třemi lety se ukázalo, že naše strategie byla správná. S přerušením dodavatelsko-odběratelských řetězců nastaly problémy s dodržováním termínů a nedostatkem materiálů. Prozíravost našich kolegů, kteří je včas a ve větším objemu nakoupili na sklad, a organizační struktura naší firmy nám umožnily dál pružně reagovat na požadavky zákazníků,“ vysvětluje Karel Kubr, ředitel společnosti LINTECH.

Štítky Německo, Inovace, Nové technologie

číst celý článek

Od dřevěných palet k sofistikované obalové logistice aneb Když Češi kupují německou konkurenci

thumbnail

Stačilo třicet let, aby se z malé rodinné firmy, která začínala v garáži vyrábět dřevěné palety, stal nadnárodní hráč – integrovaný dodavatel obalových prostředků, technologických řešení a interní a externí logistiky. „Od roku 1993 se naše společnost dostala postupně, jen s vlastními investicemi, z korunového milionového obratu až k dnešním dvěma stům milionům eur,“ poznamenává obchodní ředitel PILOUS Packaging Lukáš Cee.

Štítky Inovace, Německo, Bádensko, Wurttenbersko

číst celý článek

How to convince Germans and the Swiss of Czech ingenuityCzechs invented and produced a laser machine in a few weeks

thumbnail

"Before the covid pandemic, we were a bit of an outlier in our approach. Back when everyone in global trade followed the just-in-time strategy, we were gradually reducing the number of subcontractors and transferred as many activities as possible to one location. Three years ago, our strategy proved to be correct. With the supply chain disruptions, there were deadline extensions and material shortages. It was the foresight of our colleagues, who bought enough materials in time and in large amounts, and our company’s organizational structure that enabled us to keep responding to customer requests in a flexible way," explains Karel Kubr, Director of LINTECH.

číst celý článek

Oksana Antonenko: Na Ukrajině dnes platí víc než jindy, že štěstí přeje připraveným

thumbnail

České firmy se války nezalekly. Letošní Meeting Point CzechTrade potvrdil jejich zájem své aktivity na ukrajinském trhu nejen udržet, ale ještě posílit v rámci poválečné rekonstrukce. Jak agentura přizpůsobila své služby aktuálním potřebám našich exportérů, jsme se zeptali ředitelky zahraniční kanceláře CzechTrade Ukrajina Oksany Antonenko.

Štítky Ukrajina, CzechTrade

číst celý článek

Milan Macholán: Exportní portfolio modifikujeme průběžně. Odklon od východních trhů nás nezaskočil

thumbnail

„Nikdy jsme se neomezovali jen na teritoria, na nichž jsme byli úspěšní, ale průběžně jsme rozvíjeli naše obchodní aktivity všude po světě. Hledání nových příležitostí je nikdy nekončící proces, který firmám umožňuje překonat změny probíhající na dynamickém světovém trhu. Proto nás významně neovlivnily ani sankce, které Evropská unie uvalila na Rusko a Bělorusko,“ říká generální ředitel PBS Velká Bíteš Milan Macholán.

Štítky Strojírenství, Inovace, Nové technologie, Export, KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 10 18 27 35

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.