Články autora: archiv KB

Do Afriky necválejte jako splašený kůňTrpělivost zde víc než jinde růže přináší

thumbnail

Georges Wega, nynější generální ředitel Société Générale v Senegalu, měl kromě této země možnost žít také v Nigérii a Kamerunu – a pracovat v mnoha dalších regionech Afriky. Říká, že africké země se od sebe navzájem velmi liší, ale co mají z větší části společného, to jsou především dynamické, mladé a stále rostoucí populace, značné nerostné zdroje a jisté překážky v oblasti infrastruktury. Tato kombinace představuje podle jeho slov pro každou firmu jedinečnou obchodní příležitost. Povídali jsme si s ním po jeho vystoupení na konferenci za obchody do Afriky, kterou pořádala Komerční banka.

Štítky Afrika, KB, Finance

číst celý článek

Hacking je dnes byznys jako každý jiný. Naučme se bránit

thumbnail

Podle letošního průzkumu provedeného mezi evropskými manažery rizik jsou jasně největším nebezpečím kybernetická rizika a zajištění bezpečnosti dat, následované regulacemi a outsourcingem. Více než třetina kybernetických útoků se odehrává na sociálních sítích. „Jsme svědky celkového postupného přesunu kriminality z fyzického do virtuálního světa. Uvědomme si, že z hackingu je dnes byznys a malware lze nakupovat na dark webu, kde je možné koupit i přístupová jména a hesla, čísla karet, přístupové údaje do internetového bankovnictví či najmout si služby hackera,“ upozorňuje Tomáš Doležal, manažer operačních rizik Komerční banky v rozhovoru pro TRADE NEWS.

číst celý článek

Dotaci získají snadněji ti připravení s finančním partnerem za zády

„Naše společnost, která vznikla již v roce 1995, se zaměřuje na produkci a distribuci zdravotnických prostředků a materiálů pro humánní, veterinární a kosmetické potřeby vyrobených za pomoci high-tech materiálů a nanotechnologií. Intenzivně se věnujeme vývoji nových produktů i ve spolupráci s výzkumnými pracovišti či vysokými školami. Historicky jsme využili evropských dotací, například při investici do inovativní linky pro úpravu textilu s využitím nanotechnologií či do vybudování centra biomedicínské aplikace nanotechnologií v Liberci. Nyní stojíme před realizací dalších nových projektů, na které bychom rádi využili i dotační zdroje. Jak komplikované je skloubení již podpořených běžících projektů s těmi novými, případně s využitím i jiných, například národních forem podpor?“ Jan Kavalírek, jednatel společnosti Grade Medical s.r.o.

Štítky Dotace, EU, KB

číst celý článek

Silný příběh může být víc než číslaCredit je důvěra

thumbnail

Leoš Souček vystudoval Elektrotechnickou fakultu ČVUT a ekonometrii na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, ale jak sám říká, vždycky toužil pracovat v oblasti investičního bankovnictví. Hned po škole nastoupil do Komerční banky, kde působí už dvě desítky let. Z pozice zástupce ředitele pro řízení rizik se stal vloni na podzim zástupcem výkonného ředitele Marketingu a Komunikace. Šla jsem za ním nakouknout do kuchyně schvalování úvěrů firem a čekala jsem řeč čísel. O to víc mě překvapilo, že na miskách vah si s tvrdými daty nijak nezadají důvěryhodnost a příběh. S čísly se prý dá čarovat, ale jestli podnikatel své věci rozumí a svému projektu věří, to se prý nafilmovat nedá.

Štítky Financování, KB

číst celý článek

V boji proti digitálnímu organizovanému zločinu je důležité, abychom táhli za jeden provaz

thumbnail

Podle nedávného průzkumu CFA Institute, jehož se zúčastnily více než tři tisíce certifikovaných finančních analytiků z celého světa, se většina oslovených domnívá, že nové technologie jsou největší hrozbou především pro asset management a bankovnictví. Jak to vidí šéf Komerční banky Albert Le Dirac’h? Nejen o tom, ale třeba také o bankovních regulacích či o politice záporných úrokových sazeb jsme s ním hovořili v předvečer Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Štítky KB, ICT, Nové technologie, bankovnictví, Investice

číst celý článek

Naše síla je v mezinárodním know-how

thumbnail

Nedávno začal v Komerční bance fungovat nový úsek Strukturované financování. Do jeho čela byl vybrán zkušený manažer Jan Pokorný, který stál předtím čtyři roky v čele Modré pyramidy stavební spořitelny. Zajímalo nás, s jakými představami přijal novou výzvu, v čem strukturované financování obohatí nabídku bankovních služeb a co konkrétně může přinést firmám.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.