Články autora: archiv KB

SEPA platby vám usnadní rozhodování

thumbnail

Potřebujete poslat zahraniční nebo SEPA platbu a nevíte jak? Ztrácíte se v množství položek, které je třeba vyplnit, nevíte, jaký formulář máte vybrat? Komerční banka pro vás připravila nový formulář v aplikaci MojeBanka, který vám zadávání plateb usnadní. O tom a dalších novinkách ve službách přímého bankovnictví KB jsme si povídali s Janou Švábenskou, výkonnou ředitelkou pro transakční a platební služby.

Štítky KB

číst celý článek

Vladimír Jeřábek: Naše bankovní skupina je už v Číně jako doma

thumbnail

Komerční banka byla v rámci skupiny Société Générale první, která před šesti lety nabídla svým klientům účet v čínských jüanech. Nakolik tuto možnost využívají? Platí stále, že čínští obchodníci zvýhodňují obchod ve své měně? I na to jsme hledali odpovědi u Vladimíra Jeřábka, člena představenstva KB a náměstka generálního ředitele pro distribuci.

Štítky Čína, Strojírenství, KB

číst celý článek

Egon Čierný: Partnerství je víc než obchodní vztah

thumbnail

Zdá se, že českým bankám nechybí smysl pro humor. Poté co před časem jedna spustila sérii se sloganem „i banku můžete mít rádi“, poměrně nedávno druhá kontrovala, že „lepší je, když se na ni můžete spolehnout“. A protože si povídáme se šéfem marketingu pro korporátní klientelu Komerční banky (KB), zajímalo mne, co by dodal on. „My máme pro své klienty řešení,“ odpověděl pohotově Egon Čierný, manažer segmentového řízení – corporates KB.

číst celý článek

Víte o možnosti exportního financování s komerčním zajištěním?

thumbnail

Naše firma se zabývá dodávkami technologických a stavebních celků do zemí Ruské federace a států Střední Asie. V poslední době se nám objevilo několik větších projektů, kde je potřeba profinancovat akontaci a část lokálních nákladů, které nelze pojistit u společnosti EGAP s ohledem na podmínky OECD. Jakým způsobem postupovat? A může pomoci Komerční banka?

Štítky Finance

číst celý článek

Blízký východ: pravidlo „Zaplať, nebo prodluž“

thumbnail

Naše firma se zabývá dodávkami náhradních dílů pro nákladní automobily a stavební stroje. V posledních letech posilujeme své obchodní aktivity v oblasti zemí Blízkého východu. Ve smlouvách uzavíraných v této části světa se často vyskytuje požadavek na zajištění našich dodávek pomocí bankovní záruky. Obchodní partneři v tomto teritoriu však zpravidla nepřijímají bankovní záruky vystavené v jejich prospěch českými bankami, ale vyžadují pouze bankovní záruky od místních bank. Mají české banky k dispozici nástroj, který by tuto situaci mohl vyřešit?

Štítky Finance, Blízký a střední východ, Jižní Amerika, jihovýchodní Asie, severní Afrika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.