Články autora: archiv KB

Jak se nová právní úprava dotkne bankovních záruk?

Společnost BLOCK a.s. se zabývá komplexními dodávkami stavebních a technologických celků, od jejich prvotního technického návrhu přes vypracování všech potřebných stupňů projektové dokumentace až po jejich samotnou realizaci, zprovoznění, měření a zkoušky, validace a servis. Působí v oblasti farmacie a biotechnologie, laboratoří, zdravotnictví, průmyslových staveb, tepelné technologie a klimatizace. Pro realizaci dodávek firma využívá bankovní záruky, které zajišťují její závazky z příslušných kontraktů. Jaké změny lze v souvislosti s implementací nového občanského zákoníku očekávat u bankovních záruk? Budou mít tyto změny na poskytování záruk nějaký zásadní dopad?

Štítky Finance

číst celý článek

Financování zemědělských investic s dotacemi je stejně standardní jako bez nich

Naše firma se zabývá především pěstováním zeleniny, brambor a obilovin, v současnosti hospodaříme na výměře více než 3000 ha zemědělské půdy. Již od samého vzniku společnosti cílíme nejen na co nejvyšší kvalitu, ale i maximalizaci přidané hodnoty naší produkce. Při našem podnikání se proto snažíme využívat moderní technologie jak při pěstování, tak v následném zpracování, skladování i zajištění odbytu. Investice s tím spojené jsou většinou zajištěny úvěry, které jsou často doprovázeny nějakou formou podpory/dotace. Jaké jsou v současnosti naše investiční možnosti právě v kontextu s aktuálně dostupnými dotacemi, pokud je budeme chtít zajistit úvěrem?

Štítky Zemědělství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.