Články autora: archiv KB

Radka Turková: Korporátní bankovnictví je moje srdcovkaMusí být založeno na důvěře a partnerství

thumbnail

Pokud budete brázdit tuzemské bankovní vody, nenajdete mnoho lídrů, kteří se bezmála třicet let pohybují v korporátním segmentu, tedy ve vztahu banka–firma, a cítí se při tom ve svém živlu. Radka Turková se vášní pro svou práci netají. Před necelým půlrokem převzala kormidlo korporátního a municipálního bankovnictví v Komerční bance.

Štítky Korporátní bankovnictví, Zelená strategie, KB

číst celý článek

Jitka Haubová: Vytvořit kvalitní finanční zázemí i v době krize považujeme za své poslání

thumbnail

V době uzávěrky tohoto TRADE NEWS se na nás pomalu valila druhá koronavirová vlna. Tedy alespoň podle některých oficiálních informací. Toto ovzduší ovlivnilo i setkání s Jitkou Haubovou, která se před pár měsíci stala první ženou v historii boardu Komerční banky. Po téměř osmi letech svého působení v korporátním a municipálním bankovnictví přesídlila do „back office“ a stala se provozní ředitelkou. Má na starosti tu část banky, bez jejíhož stoprocentního fungování by byl život v karanténě nemyslitelný, protože bychom nemohli za nic zaplatit a ekonomika by přestala fungovat.

číst celý článek

David Formánek: Ve vztahu s firemním klientem nás stroje nenahradí

thumbnail

Povedou nové technologie k větší životní spokojenosti a štěstí? Stanou se ti, kteří už nebudou muset pracovat a ani pro ně práce nebude, šťastnými v obklopení virtuální realitou? Pokud se těmito otázkami nebudou důsledně zabývat vědci a politici, brzy je nastolí společnost sama. I o tom jsme si povídali v předvečer největšího strojírenského svátku s Davidem Formánkem, šéfem korporátního a investičního bankovnictví Komerční banky.

Štítky KB, Nové technologie, digitalizace, MSP

číst celý článek

David Formánek: Komerční banka má ráda efektivní změnyV úsporách energií to platí dvojnásob

thumbnail

Přes jednu miliardu korun již uvolnila Komerční banka na zvýhodněné financování energetických úspor malých a středních podniků v rámci programu EuroEnergie. „Byli jsme k této spolupráci před dvěma lety přizváni Evropskou investiční bankou, protože máme nejen specialisty, kteří se dlouhodobě zabývají otázkou financování energetických projektů, ale ovládají také problematiku získávání dotací EU. Rádi podporujeme to, co má hlubší smysl,“ zahájil náš rozhovor David Formánek, člen představenstva Komerční banky zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky KB, Úspory energií

číst celý článek

Miroslav Hiršl: Správná banka je něco jako rodinný lékař

thumbnail

„Myslíme si, že jsme mistři improvizace, ale třeba Černohorci nás strčí do kapsy. Dokáží hotová kouzla, avšak dlouhodobé plánování a systematický přístup není zrovna jejich silná stránka. Zato si umí užívat života daleko víc než my. Stráví sice v práci méně hodin, ale přesto ji dokáží odvést dobře, protože vyhmátnou to podstatné a dají tomu prioritu. To mi bylo během mého čtyřletého působení v Podgorici hodně sympatické. Když totiž dvanáct let dojíždíte do Prahy z Hradce Králové a strávíte každý den minimálně dvě a půl hodiny v autě, pak vás každá porada, co nikam nevede, rozladí,“ začínáme netradičně nad obálkou našeho balkánského vydání rozhovor s Miroslavem Hiršlem, který se z pozice generálního ředitele a člena představenstva Société Générale Montenegro stal v srpnu členem představenstva Komerční banky zodpovědným za distribuční síť. Zdá se, že do čela KB přichází další zkušený praktik, který během více než dvaceti let poznal bankovní procesy skutečně skrz naskrz.

Štítky KB, Nové technologie, Černá Hora

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.