Články autora: archiv Komfi

Jana Slováková: Pokud chceme prodat náš stroj v USA, musí jeho obsluhu zvládnout kdokoli a rychle

thumbnail

S nástupem tržní ekonomiky na začátku devadesátých let se dokořán otevřel prostor pro podnikavost a technický um českých inženýrů. Současně docházelo k zásadní proměně ekonomického myšlení. O produktové struktuře výrobce začal rozhodovat zákazník. Rodinné firmy rostly jako houby po dešti, ale v těžké zahraniční konkurenci nejlépe obstály ty s jasnou vizí, vlastními finálními produkty a vývojovým zázemím.

Štítky Strojírenství, USA, digitalizace

číst celý článek

Jana Slováková: Krize k byznysu patří

thumbnail

„V následujících dnech jen pár našich pracovníků vyexpeduje již vyrobené stroje, které jsme měli dodat v průběhu příštích tří týdnů, a v pondělí přerušujeme provoz zatím do Velikonoc,“ řekla mi obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková, když jsem jí volala ve středu osmnáctého března.

Štítky Inovace, Jižní Korea, Japonsko, KB

číst celý článek

Digitalizace obrátila polygrafii vzhůru nohama

thumbnail

Vytoužená meta, nebo Orwell? „Před časem jsme založili pobočku v Chicagu ve Spojených státech, abychom zvýšili dostupnost technické podpory uživatelům našich strojů a zejména měli možnost nasávat trendy, jimiž se polygrafie ubírá. Když totiž chceme zůstat jako exportéři konkurenceschopní i na vyspělých zahraničních trzích, musíme se přizpůsobovat náročným požadavkům zákazníků a implementovat je do našich strojů. Největší nároky tak připadají na softwarovou vybavenost, kdy je už běžné, že stroje musí přemýšlet za vás,“ říká obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková.

Štítky Strojírenství, digitalizace, Inovace

číst celý článek

Bez vlastního produktu bychom neobstáli

thumbnail

V roce 1992 opustil Karel Matějček, absolvent Strojní fakulty VUT Brno, Teslu Lanškroun, do obýváku instaloval rýsovací prkno a na úřadech si zaregistroval konstrukční společnost. Vedoucímu konstrukce tehdejšího předního výrobce kondenzátorů a rezistorů nechybělo cenné know-how získané léty studia a praxe, ani pořádný kus odvahy udělat krok do neznáma tržní ekonomiky. A tak na chlup přesně před čtvrt stoletím vznikla rodinná firma KOMFI, která dnes patří ve svém oboru mezi evropskou i světovou špičku.

Štítky Strojírenství, Německo, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.