Články autora: archiv Performia

Pandemie přinesla do našich zemí víc solidarity, shodují se Belgičan a Nizozemky

thumbnail

Dvě země a tři odborníci na oblast náboru a hodnocení zaměstnanců. Belgičan s africkými kořeny Sénamé Agbossou a dvě kolegyně Nicoline Westerbeek a Bobbie Veen z Nizozemska si s námi povídali o situaci (nejen) na tamním pracovním trhu, ale také o tom, jak svou zemi vnímají a v čem se naše národy třeba odlišují. Všichni vedou místní pobočky společnosti Performia, která je mezinárodním expertem na budování úspěšných týmů.

Štítky Belgie, Nizozemsko, Performia

číst celý článek

Výchova vlastních zaměstnanců v Čechách

thumbnail

Firmy se už dlouho potýkají s nedostatkem kvalifikovaného personálu. Ani krize poslední doby zatím nezajistila očekávaný příliv pracovní síly. Spíš se zde objevuje nová výzva: jak využít potenciál kandidátů, kteří přicházejí ze zcela jiných oborů, a jak mezi nimi poznat ty, kteří zvládnou rekvalifikaci a při nejbližší příležitosti se nevrátí zpět k původnímu zaměření? Na pokusy a omyly nemá mnoho firem dostatek času, peněz ani trpělivosti.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Největším zlem pro firmu není ten největší „brblal“

thumbnail

Chodí a brblají, dělají drama z každé změny a nezřídka šíří „blbou náladu“. Existují zaměstnanci, kteří jsou prostě nepříjemní. Ale i přesto nejsou těmi, kteří jsou pro firmu opravdovým nebezpečím. Vedle nich totiž existuje speciální typ lidí, kteří dokáží bez povšimnutí i dlouhé roky doslova ničit lidi kolem sebe a firmy, v nichž pracují. Jsou to takzvaní brzdiči a průměrně jich bývá v jakékoli skupině dvě a půl procenta.

číst celý článek

Lucie Spáčilová: Aby se firmě vedlo dobře, musí vedení se svými lidmi komunikovat

thumbnail

Lidé jsou dnes nejen v českých firmách tématem číslo jedna. Nízká nezaměstnanost na jednu stranu přinesla víc zájmu o zaměstnance, na druhou stranu s ní přišli do podniků často i nekvalitní jedinci. Co na to říká Lucie Spáčilová, expertka na budování produktivních týmů, která se se svými lidmi ze společnosti Performia snaží vnášet do oblasti personalistiky zdravý rozum?

Štítky Personalistika, Pracovní trh

číst celý článek

Osobnost: Jak moc nám může zamíchat pracovními kartami?

thumbnail

„Osobnost se odráží v souboru řešení, která používáme, když čelíme různým situacím. Původ slova nalezneme v latině a znamená doslova ,maska‘, tak si můžete představit, že je to jakási ,role‘, kterou hrajeme a kterou se prezentujeme před ostatními lidmi. Někdy nám pomáhá, jindy nám život komplikuje,“ říká Lucie Spáčilová, ředitelka české pobočky mezinárodní společnosti Performia.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.