Exportní šance

Příležitosti pro české firmy v Lucembursku

thumbnail

Civilní letecký průmysl Lucembursko dlouhodobě podporuje výzkum a vývoj v oblasti technologií ve vesmíru, zastřešené pod Luxembourg Space Agency a ve spolupráci s Lucemburským institutem pro vědu a technologie (LIST). Pro české firmy a akademickou sféru je tak příležitost vzájemné spolupráce. …

Štítky Lucembursko

číst celý článek

Hlas českých firem na Expu silně zazněl

thumbnail

Národní značka City For The Future, která aktuálně spojuje řešení padesátky českých firem z řad technologických lídrů i perspektivních inovátorů, má světu ukázat, že Češi se v tématu chytrých a udržitelných měst budoucnosti určitě neztratí. Po první pilotní prezentaci v Budapešti v září 2021 si koncept nyní odbyl svou premiéru i na globální scéně na půdě Expa v Dubaji. Tam také zamířila první letošní proexportní mise Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vedená ministrem Jozefem Síkelou.

Štítky Expo Dubaj, Nové technologie, Smart City

číst celý článek

Vnitřní trh EU vyžaduje lepší spolupráci, komunikaci a koordinaciMusíme být připraveni na mimořádné situace

Vnitřní trh je prostorem prosperity a svobody. Téměř 450 milionům Evropanů poskytuje přístup ke zboží, službám, pracovním místům, obchodním příležitostem a kulturnímu bohatství všech členských států EU. České firmy v něm mohou působit za téměř stejných podmínek jako na našem území. Vnitřní trh a agenda s ním spojená nabývá na důležitosti i s ohledem na rychle se blížící české předsednictví v Radě EU ve druhé polovině roku 2022.

Štítky EU

číst celý článek

Egypt: Uskutečňování vizí pokračuje

thumbnail

Autoritativní režim u Středozemního moře, v zemi se strategickou geografickou polohou na rozhraní Afriky a Blízkého východu, úspěšně rozvíjí regionální spolupráci založenou na stabilitě, pragmatismu a snaze o ekonomický růst, regionální bezpečnost a energetickou i vodohospodářskou odolnost.

Štítky Egypt

číst celý článek

Od „Zeleného Maroka“ k „Zelené generaci 2030”

thumbnail

Aby mohla jedna z obchodně nejzajímavějších a nejstabilnějších ekonomik na severu Afriky naplnit své ambiciózní plány, musí se především zbavit více než devadesátiprocentní závislosti na importu energetických surovin a energie. Pro naše firmy se tak otevírají velké příležitosti, jak monarchii pomoci její strategii naplnit.

Štítky Maroko

číst celý článek
1 18 19 20 21 22 23 24 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.