Exportní šance

Příležitosti pro české firmy v Maroku

thumbnail

Doprava a infrastruktura Příležitostí pro české firmy může být plán na rozvoj sítě městské hromadné dopravy v Casablance, Tangeru, Marrákeši a Fesu, Rabat-Salé (tramvaje a autobusy). Správa marockých železnic modernizuje vlakové soupravy. Další možnosti představují dodávky signalizačních rada pro…

Štítky Maroko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Alžírsku

thumbnail

Energetika Devadesát osm procent příjmů země plyne z vývozu ropy a zemního plynu (5. největší producent zemního plynu a 13. ropy). Vláda si uvědomuje nutnost postupného snižování závislosti na těchto komoditách a již od 80. let zavádí legislativu podporující energetický mix s důrazem na solární…

Štítky Alžírsko

číst celý článek

Tamer El-Sibai: Maroko mi přirostlo k srdci

thumbnail

Díky své strategické poloze je Marocké království označováno za jednu z bran do Afriky. Toho využívá řada evropských firem, které tam přesunuly výrobu nebo založily pobočky. „Maroko by chtělo tuto pozici v budoucnosti ještě více posílit a stát se významnou destinací pro byznys a investice,” říká Tamer El-Sibai, ředitel CzechTrade Maroko v rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Maroko

číst celý článek

Jiří Mašata: Izraelci jsou velmi pragmatičtíKvalitu svých produktů musíte pravidelně potvrzovat

thumbnail

Ředitel regionálního centra CzechTrade v Tel Avivu Jiří Mašata jezdí do Izraele pravidelně už od roku 1990, a místní poměry i specifické rysy obyvatel tak zná velmi dobře. Na Izraelcích oceňuje jejich obchodnického ducha, tah na branku, pragmatismus a orientaci na výsledek. A to se projevuje i na dynamickém rozvoji jejich země. „Nejen v Tel Avivu vidíte na každém kroku důkazy ekonomického boomu posledních let – technologické a industriální parky, rozvíjející se elektromobilitu, prvky smart cities a další nové technologie,“ líčí s uznáním.

Štítky Izrael

číst celý článek

Izrael: Fenomén nejen Blízkého východu

thumbnail

Malá velká země, ráj inovací, start-upů a technologického pokroku. To jsou přívlastky, které připomínají největší úspěchy, jichž židovský stát během téměř tři čtvrtě století své existence dosáhl. Během té doby si Izraelci dokázali poradit s nedostatkem vody, orné půdy a málo rozvinutým průmyslem a zařadit se mezi technologické velmoci a potravinově i energeticky soběstačné státy.

Štítky Izrael

číst celý článek

Světová výstava poprvé na Blízkém východě

thumbnail

Letos je to poprvé, co se světová výstava bude konat v regionu Blízkého východu, Afriky a jižní Asie. A na tak široké a otevřené platformě poprvé v této oblasti, kdy racionalita převážila nad letitým nepřátelstvím. Spojené arabské emiráty nikdy neuznaly Izrael jako samostatný stát a izraelští občané nesmějí vstoupit na půdu Emirátů. Expo 2020 by mohlo umožnit obrovský posun v normalizaci bilaterálních vztahů mezi blízkovýchodními státy.

Štítky SAE, Blízký východ

číst celý článek
1 20 21 22 23 24 25 26 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.