Exportní šance

Příležitosti pro české firmy ve Francii

thumbnail

Energetika Francie se snaží diverzifikovat svůj energetický mix a posílit rozvoj obnovitelných zdrojů energie, zejména fotovoltaické a větrné. Existuje potenciál pro dodávky dílů a zařízení solárních či větrných elektráren. V souvislosti s prodloužením životnosti nejstarších jaderných reaktorů se…

Štítky Francie

číst celý článek

Hurá na zahraniční veletrhy a další akceExportéři mohou využít státní podpory

Turbulentní období posledních dvou let velmi zasáhlo jednu z nejdůležitějších oblastí propagace firem, a to veletržní sektor. Jakkoli prostředí internetu mohlo zastat mnoho funkcí při hledání nových obchodních partnerů, nenahraditelný osobní kontakt podnikatelé v době pandemie stejně toužebně vyhlíželi. Po částečném obnovení veletrhů v Evropě koncem roku 2021 se letos konečně otevírá další sezona, která by už neměla být ochuzená. Účast českých firem na některých z těchto veletržních akcí podpoří kromě dalších státních institucí i Ministerstvo průmyslu a obchodu. Podtext českého předsednictví v Radě EU bude samozřejmě tyto aktivity provázet.

Štítky Veletrhy a akce v zahraničí, Podpora exportu

číst celý článek

Belgie patří mezi inovační lídry

thumbnail

Česká republika a Belgie jsou si v mnohém podobné. Nejen rozlohou a počtem obyvatel, ale také obdobně dlouhou tradicí svého průmyslu. A v současné době hlavně zaměřením svých ekonomik na inovace a sektory s vysokou přidanou hodnotou. Belgie je na předním místě ve vývoji biotechnologií i strategických materiálů, jako jsou polovodiče nebo čipy. Její start-upy a scale-upy přilákaly v posledních pěti letech, bez ohledu na covid, stále vyšší investice z řad zahraničních i domácích investorů. Navíc v oblasti antverpského přístavu má země unikátní klastr chemické výroby, který je druhý největší na světě a první v Evropě.

Štítky Belgie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Belgii

thumbnail

Energetika Nová vláda podporuje transformaci na „zelenou energetiku" a využití obnovitelných zdrojů. Proto jsou v centru pozornosti větrné elektrárny a výstavba větrných parků na pobřeží Severního moře, které mají postupně nahradit jadernou energetiku — v souladu se závazkem vlády plně nebo…

Štítky Belgie

číst celý článek
1 17 18 19 20 21 22 23 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.