Exportní šance

Zlepšení podmínek v rozvojových zemích? Bez zapojení soukromého sektoru to nepůjde!

thumbnail

Rozvojový svět má mnoho problémů, ale nabízí také velké příležitosti. Na jedné straně má špatnou infrastrukturu i byrokracii, na druhé straně mladou pracovní sílu a nenasycený trh. Jde o prostředí, které nutně potřebuje projít transformací. A právě rozvojové projekty mohou tuto transformaci urychlit a nastartovat kýžené změny, ať už jde o vytváření pracovních míst a zavádění mezinárodních standardů, zvýšení dostupnosti kvalitního profesního vzdělávání, zlepšení zdravotního stavu obyvatel, zvýšení potravinové bezpečnosti, posílení energetické bezpečnosti nebo vytváření pracovních míst pro znevýhodněné skupiny obyvatel. Tyto projekty by tak měly přispět ke zlepšení životních podmínek v rozvojových zemích pomocí lepší dostupnosti inovativních služeb, výrobků nebo technologií.

Štítky Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Balkáně

thumbnail

Rozvoj důlního, těžebního a ropného průmyslu Balkánské země aktivněji využívají svých zdrojů nerostného bohatství, ať formou revitalizace, rozšiřováním stávajících ložisek nerostných surovin či otevíráním nových dolů. To znamená poptávku po důlních a těžebních strojích, dopravních zařízeních,…

Štítky Balkán, Rumunsko, Bulharsko, Černá Hora, Bosna a Hercegovina, Energetika, Těžební průmysl, Vodohospodářství, Dopravní infrastruktura

číst celý článek

Rumunsko má na to vrátit se mezi balkánské štiky

thumbnail

Rumunsko je zemí, jež měla ambice stát se skutečným tygrem Balkánu, a až do krize, která vypukla před necelými deseti lety, se to celkem dařilo. Pak následoval, podobně jako i v dalších zemích regionu, značný odliv investorů a hospodářství se ocitlo ve velkých problémech. Ty znásobilo vysoce korupční prostředí a celkově velmi bouřlivá a složitá vnitropolitická situace, takže trvalo řadu let, než se potomci Dáků otřepali a nadechli k další ofenzivě.

Štítky Balkán, Rumunsko

číst celý článek

Bulharsko jde nahoru

thumbnail

Čeští podnikatelé nevyhlížejí nové příležitosti jen v bohatých evropských ekonomikách, ale také na druhém konci spektra. Bulharsko, nejchudší, ale zároveň jeden ze tří nejméně zadlužených členů Evropské unie, roste letos nejvyšším tempem od roku 2008 a právem přitahuje pozornost.

Štítky Bulharsko

číst celý článek
1 22 43 63 64 65 66 67 68 69 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.