Exportní šance

Příležitosti pro české firmy v Barmě

Dopravní infrastruktura a civilní letecký průmysl Vláda zaměřuje pozornost na rozvoj zanedbané dopravní infrastruktury, která je jednou z podmínek širšího ekonomického rozvoje země. Myanmar plánuje v tomto směru velké projekty včetně rozšíření silniční a železniční sítě a nových letišť a přístavů.…

Štítky Myanmar

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy

Německo naplňuje novou energetickou koncepci, která vyžaduje mimo jiné masivní výstavbu zhruba 3600 km přenosové a asi 193 tisíc km distribuční sítě. Odhady celkových nákladů na rozvoj elektrických sítí do roku 2022 se pohybují okolo 45 mld. EUR. V rámci své energetické koncepce se země zaměřuje na…

Štítky Německo

číst celý článek

Německá ekonomika je v dobré kondiciNáš největší obchodní a strategický partner dále nabízí potenciál a příležitosti

thumbnail

Na vývoj německé ekonomiky v roce 2016 hledí ekonomové i firmy s mírným optimismem. HDP roste v současnosti převážně díky silné domácí poptávce. Hlavní indexy ekonomického sentimentu, IFO Business Climate a ZEW-Konjunkturerwartung, nicméně v lednu výrazně oslabily v souvislosti se slabšími očekáváními v zahraničním obchodě, zejména s rozvíjejícími se ekonomikami.

Štítky Německo, Průmysl 4, 0

číst celý článek

ÍránStaronový trh se nám opět otevírá

thumbnail

Írán měl vždycky svébytné postavení – ať již v dějinách, regionální politice, světové kultuře či obchodní politice bývalého Československa nebo později České republiky. Je sebevědomým dědicem svého času největší říše dominující Starému světu, jednou z kolébek zemědělství a dědicem literární kultury, která si dokázala podmanit i ty nájezdníky, jimž se zemi podařilo politicky ovládnout. Je zároveň velkým trhem s dynamickým a vzdělaným mladým obyvatelstvem. Navzdory občasným politickým ambivalencím vždy představoval místo s velkým potenciálem pro uplatnění produkce českého průmyslu, jehož zaměření dokázalo vycházet vstříc aktuálním íránským potřebám.

Štítky Írán

číst celý článek

Turecké vábení

thumbnail

Turecko, brána Orientu, země rozprostírající se na dvou kontinentech, kde se mísí charakteristickým způsobem silný evropský vliv v asijském pojetí a vše je podtrhnuté příchutí islámu. Velký otec Turků Mustafa Kemal (Atatürk) výrazně přiblížil Turecko Evropě, poevropštil jazyk, jehož písmo bylo převedeno do latinky, společnost podstatně sekularizoval a založil sekulární Tureckou republiku. Ta nyní zažívá obrovský populační boom, nejrychlejší růst v Evropě, přičemž většině Turků není víc než třicet let. Poslední léta se tato země opodstatněně řadí také mezi nejrychleji rostoucí trhy na světě a teritoriální blízkost k Evropě a s tím spojená snadná dostupnost se staly pro exportéry z Evropské unie velkým lákadlem.

Štítky Turecko

číst celý článek
1 22 43 63 68 69 70 71 72 73 74 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.