Nové technologie

Snažíme se obchodníkům usnadnit život

thumbnail

Zákon o elektronické evidenci tržeb, který by měl vstoupit v platnost příští rok, bude znamenat pro řadu živnostníků nové povinnosti. Ty se jim snaží usnadnit celá řada řešení, mezi nimi například i ePokladna od Vodafonu. Podle Štěpána Tůmy, ředitele marketingu pro firemní zákazníky Vodafonu, je elektronická evidence pro mnohé podnikatele příležitostí ke zjednodušení vlastní administrativy i k oslovení nových zákazníků.

Štítky EET, Vodafone

číst celý článek

CNG se v Česku stále více zabydluje

thumbnail

Jak se chovat ekologicky a ještě ušetřit, když si pořizujete nový vůz? Argumenty jednoznačně hrají do karet CNG, tedy vozům na stlačený zemní plyn. Jejich pořizovací cena je srovnatelná s vozy s dieselovým motorem, ale provoz je vůbec nejlevnější: jednoduše řečeno jeden kilometr ujedete za jednu korunu. Po českých silnicích se nyní prohání už téměř deset tisíc vozů na CNG a v dalších letech se čeká jejich další velký nárůst. Proto jsme se vydali za Jiřím Šimkem, místopředsedou představenstva společnosti E.ON Energie. Právě ta je totiž velkým propagátorem tohoto alternativního pohonu, jedním ze tří největších investorů v oblasti výstavby CNG stanic a má ambiciózní plán dosáhnout nejdéle za dva tři roky až dvacetiprocentního podílu v prodeji CNG v ČR.

Štítky Automobilový průmysl, Nové technologie, Alternativní doprava, Inovace

číst celý článek

Farmář zítřka? Chytrý telefon, big data a autonomní technika

thumbnail

Městské skleníky připomínající mrakodrapy, zavlažovací zařízení, v nichž má každá tryska svoji IP adresu, anebo třeba umělé náhražky vajec. Zemědělství a potravinářství budoucnosti přinese velká překvapení – a na mnohá z nich je bezpochyby zaděláno už dnes, říká Jim Carroll, přední světový futurista, mezi jehož klienty patří firmy DuPont či Nestlé, ale také Microsoft a NASA. Zemědělství, ač vnímáno jako tradicionalistické až zpátečnické, je prostě jedním z nejinovativnějších oborů, tvrdí Carroll.

Štítky Inovace, Zemědělství, Potravinářství

číst celý článek

Petr Koubský: Nevěřte ve všemocnost IT

thumbnail

Každých osmnáct měsíců se výkon počítačů na planetě zdvojnásobí. Jak se zorientovat v digitálních datech a jak ochránit ta, která jsou pro nás důležitá? Jak se mohou firmy bránit vynalézavým marketingovým praktikám IT průmyslu? A skutečně potřebujeme nejžhavější softwarové novinky? V rozhovoru s internetovým a komunikačním analytikem Petrem Koubským jsme dostali otevřené a někdy velmi překvapivé odpovědi.

Štítky ICT

číst celý článek

Tomáš Hartl: Výrobcům zelené energie přinášíme jistotu a stabilitu

thumbnail

Je známo, že společnost E.ON dodává svým zákazníkům více než dvacet procent elektřiny vyrobené výhradně z obnovitelných zdrojů (OZE) a je jedničkou na trhu ve výkupu této elektřiny v České republice. Pokud porovnáme uplynulých sedm let, jde více než o čtyřnásobný nárůst. Společnost myšlenku šetrné energie dlouhodobě podporuje nejen řadou vlastních marketingových aktivit nebo speciální nabídkou zelených tarifů, ale také právě aktivním výkupem zelené elektřiny od domácích výrobců. Právě na toto téma hovoříme s Tomášem Hartlem ze společnosti E.ON Energie.

Štítky Energetika, Obnovitelné zdroje, Zelená energie, E, ON

číst celý článek

Singapur, nebo Kuala Lumpur?

thumbnail

Před rokem, kdy vznikal první rozhovor s Václavem Muchnou pro Trade News, zakladatel a majitel společnosti Y Soft rozšiřoval své podnikání u protinožců. Na osobní schůzku jsme si museli počkat a nyní v moderním prostředí domovského sídla firmy v Brně během hodinového vyprávění opět nejprve míříme na druhý konec světa. Ovšem v souladu s hlavním tématem tohoto čísla tentokrát do jihovýchodní Asie.

Štítky Singapur, Malajsie, Indonésie, ICT

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.