Nové technologie

Jak ušetřit miliony? Vsaďte na CNG!

thumbnail

Holding MOTOR JIKOV GROUP je nejenom předním českým producentem plnicích stanic pro stlačený zemní plyn (CNG), ale sám jej také při svém provozu využívá. Až 80 procent jeho vozového parku pohání právě CNG, využití pak nachází i u vysokozdvižných vozíků. A společnost díky tomu ročně šetří miliony korun.

Štítky CNG, EON

číst celý článek

„Ajťák“: tak trochu jiný zaměstnanec

thumbnail

Informační a komunikační technologie jsou jedním z nejrychleji expandujících oborů, který v České republice neuvěřitelně rychle pohltil nadprůměrné, průměrné ale i podprůměrné pracovníky. To je známá věc. Jaké možnosti má a co může zaměstnavatel ovlivnit, aby získal za nemalý plat ty, kteří opravdu přispějí k naplnění firemních cílů? V tomto hledání dnes hlavní roli sehrávají dvě věci – zdroje a přístup.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Jak snížit riziko kybernetických útoků na firemní peníze?

thumbnail

„Obdržela jsem e-mail od generálního ředitele s instrukcí k provedení platby. Vzhledem k tomu, že generální ředitel byl na služební cestě mimo Evropu a nebylo možné se s ním v rámci časového posunu spojit, tak jsem ve vazbě na urgenci platby rozhodla příkaz poslat. Následně mi volali z Kontaktního centra Komerční banky, že zadaná platba byla vyhodnocena jako podezřelá a požádali mě o prověření detailů. V nejbližším možném termínu jsem kontaktovala našeho generálního ředitele, který mi potvrdil, že žádný požadavek na urgentní platbu neposílal. Útočník si zřejmě před odesláním e-mailu, který byl zpracován velice věrohodně, zjistil, kdy není vedení firmy přítomno a není možné jednoduše ověřit platnost pokynu. Podle čeho máme rozeznat tyto útoky či podvodné aktivity a na co konkrétně si nyní dávat pozor?“ Hlavní účetní společnosti, která se stala obětí útoku. Vzhledem k požadavku zůstat v anonymitě nejsou firma ani zaměstnanec uvedeni

Štítky Kybernetická bezpečnost, hacking

číst celý článek

Hacking je dnes byznys jako každý jiný. Naučme se bránit

thumbnail

Podle letošního průzkumu provedeného mezi evropskými manažery rizik jsou jasně největším nebezpečím kybernetická rizika a zajištění bezpečnosti dat, následované regulacemi a outsourcingem. Více než třetina kybernetických útoků se odehrává na sociálních sítích. „Jsme svědky celkového postupného přesunu kriminality z fyzického do virtuálního světa. Uvědomme si, že z hackingu je dnes byznys a malware lze nakupovat na dark webu, kde je možné koupit i přístupová jména a hesla, čísla karet, přístupové údaje do internetového bankovnictví či najmout si služby hackera,“ upozorňuje Tomáš Doležal, manažer operačních rizik Komerční banky v rozhovoru pro TRADE NEWS.

číst celý článek

Lesk a bída smart citiesZavádění technologií nesmí být uměním pro umění

thumbnail

„Nachytřování“ měst není cílem, ale cestou. Přesto se – zejména letos, ve volebním roce – najde nemálo starostů a primátorů, kteří po nejnovějších technologiích bez rozmyslu sáhnou jako po rychlé zkratce ke krátkodobému úspěchu. Ti s vizí a strategií naopak berou technologie jako nástroj k dosažení moudrosti města, tedy k vytvoření místa příjemného pro život i pro byznys. V dubnové sérii Alter Eko se na tom shodli partner poradenské společnosti M.C. Triton Luděk Pfeifer, který pokládal otázky, a vedoucí projektů veřejné správy v České spořitelně Marcel Babczynski.

číst celý článek

Smart city po brněnsku: Město, kde se dobře žije

thumbnail

„Rozhodli jsme se pro vlastní cestu, která je založena na změně přístupu města, nikoliv na technologickém plánu,“ řekl hned v úvodu našeho rozhovoru náměstek primátora města Brna Jaroslav Kacer. V roce 2014, kdy Brno založilo při městské radě komisi pro smart city, se stal jejím předsedou.

Štítky Smart City

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.