Nové technologie

USA jsou nejen kolébkou oboru IT, ale i Průmyslu 4.0

thumbnail

I když nápad na první programovatelný počítač se vylíhl v hlavě Angličana, tedy konkrétně anglického matematika a filozofa Charlese Babbage už v první polovině 19. století, počítačová éra odstartovala až o sto padesát let později v USA. Na svět totiž přišlo zařízení IBM PC s modelovým číslem 5150, které si mohl dovolit koupit i běžný spotřebitel. Ruku v ruce s tím se zrodil na americké půdě i internet a průmysl informačních technologií tu zapustil hluboké kořeny.

Štítky USA, Nové technologie, Dotace EU, KB

číst celý článek

Cílíme jen na unikátní aplikaceProto nepotřebujeme ani prodejní síť

thumbnail

Málokdo z nezasvěcených by asi hledal v srdci Českého ráje v Turnově ryze českou firmu, která je světovým lídrem ve vývoji, výrobě a zpracování syntetických krystalů se zaměřením na specializované aplikace pro vědu a high-tech průmysl. „Mezi naše zákazníky patří téměř výhradně přední společnosti ve vyspělých zemích Evropy, Spojených státech, Japonsku, Jižní Koreji, v poslední době i Číně a Izraeli,“ říká majitel a jednatel turnovské společnosti Crytur Jindřich Houžvička.

Štítky Věda, Výzkum, Inovace, Hightech

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.