Nové technologie

Medicína katastrof je náš denní chleba

thumbnail

„Než uplyne nejkratší inkubační doba covidu-19, obletím dvakrát zeměkouli. A když ráno cestou do práce nastoupím na Petřinách do metra, pak přestoupím na trasu B a nakonec nasednu do tramvaje, která mě doveze na Bulovku, potkám za tu dobu víc lidí než můj pradědeček možná za celý život. Někdo ze spolucestujících přiletěl třeba z Patagonie a jiný se chystá odletět do Japonska,“ zamyslel se nedávno nad propojeností globalizovaného světa přední český infektolog Ladislav Machala.

Štítky Zdravotnický průmysl, Inovace, Pandemie

číst celý článek

Jak Češi pomáhají vzdělávat (nejen) v Americe nové odborníky pro 21. století

thumbnail

Při tvorbě vzdělávacího programu Horizon Hydrogen Grand Prix (H2GP), který seznamuje studenty středních škol se základy obnovitelných zdrojů energie a vede je až k vytvoření vlastního vodíkem poháněného RC modelu automobilu a k závodům na světové úrovni, nás inspirovalo americké školství. Tedy konkrétně jejich STEAM koncept. S-science, T-technology, E-engineering, A-art, M-math nás od té doby provádí vším, co děláme. A můžeme s jistotou říct, že americké školství je v této oblasti nejdál na světě. Dokazuje to také fakt, že program H2GP je v amerických školách čtyři hodiny týdně plnohodnotnou součástí výuky, zatímco v Evropě patří stále k mimoškolním aktivitám.

Štítky Vzdělávání, USA

číst celý článek

Dostali jsme zálusk na Japonsko

thumbnail

V globálním světě se cestování i do těch nejvzdálenějších míst stalo běžnou součástí našich životů. S koronavirovou pandemií se situace minimálně na čas změnila. Jako na zavolanou tedy přichází unikátní mobilní aplikace Visit.More od společnosti More.Is.More. Masivní rozvoj digitálních technologií umožnil využít rozšířenou (AR) a virtuální realitu (VR) nejen pro komerční, ale i edukativní a sociální komunikaci.

Štítky ICT, Japonsko

číst celý článek

Jak vyléčit byznys?LIKO-S prodává on-line

thumbnail

Potřebujete vyřešit problém videokonferencí, nejlépe bez starostí a co nejdříve? Řešení najdete v novém e-shopu rodinné společnosti LIKO-S. Výrobce interiérových příček, živých staveb nebo posuvných příček rozšířil nabídku interaktivních stěn o samostatné konferenční panely, které si zapojíte sami.

číst celý článek

Zemědělství jako hi-tech obor

thumbnail

Ve chvíli, kdy po strastiplné cestě z Prahy po D1 konečně přijíždíme do Dolní Lutyně na Karvinsku a vcházíme na Farmu Bezdínek, veškeré napětí z nás spadne. Za chvíli se už navzdory lednovému počasí kocháme pohledem do skleníku plného dlouhých řad nádherně červených rajčat – Hranáčků. A od jednatele společnosti Jiřího Stodůlky se dozvídáme, v čem je Bezdínek jedinečný: „Zeleninu pěstujeme v kompostovatelném substrátu, zaléváme především dešťovkou a proti škůdcům ji chráníme přirozeně biologicky, ne pesticidy. I proto se jako první v Česku můžeme pochlubit prestižním mezinárodním certifikátem bez pesticidů.“

Štítky Nové technologie, Zemědělství, Environment, KB

číst celý článek

Kosmické technologie všude kolem násGlobální potenciál ve stovkách miliard eur ročně

thumbnail

Kosmické aktivity s sebou přinášejí rozvoj špičkových technologií či specifických materiálů. Využívají se totiž v extrémním prostředí a díky tomu se vyvíjejí nové produkty s vysokou přidanou hodnotou s velkým tržním potenciálem v řadě oblastí. Globální potenciál nového, dynamicky se rozvíjejícího a stále rostoucího trhu, který s tímto oborem souvisí, se pohybuje ve stovkách miliard eur ročně. Přičemž hráčů na něm není tolik kvůli nezbytné vysoké vyspělosti technologií a kvalifikaci pracovníků.

Štítky space

číst celý článek
1 4 5 6 7 8 9 10 13 17

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.