Rozhovory

Antonín Jaroš: V Rusku má přednost vše ruskéI tak znovu nabíráme dech

thumbnail

Před čtyřmi lety v rozhovoru pro TRADE NEWS Antonín Jaroš v souvislosti s protiruskými sankcemi tvrdil, že když vyklidíme pozice v Rusku, rádi na ně nastoupí naše zahraniční konkurence. Naplnila se jeho slova? A jak obstála firma, pro kterou Rusko tvořilo 90 procent z exportního koláče? Nejen to jsme probírali s jedním ze zakladatelů české jedničky na trhu dobývací techniky, společnosti INCO engineering.

Štítky Rusko, Mongolsko

číst celý článek

Brigita Schmögnerová: Pořád se vzájemně potřebujeme

thumbnail

„Rozdělení federace naše vztahy redukovalo. Oboustranné ztráty trhů jsme se snažili nahradit třetími zeměmi. Snahou obou našich států by mělo být udržovat jakousi rovnováhu ve vzájemných stejně jako v mezinárodních obchodních vztazích,“ říká zkušená slovenská ekonomka a politička Brigita Schmögnerová v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Slovensko

číst celý článek

Roman Macko: Jet do Bratislavy budovat pobočku byla ode mě spíš drzostAle vyšlo to

thumbnail

„Když se ohlédnu za tím téměř čtvrtstoletím budování naší firmy, bylo to nádherné dobrodružství,“ tak trochu nostalgicky zavzpomínal Roman Macko na to, jak stavěli slovenskou pobočku LIKO-Su úplně od nuly. „Na začátku bylo lepší spíš nemluvit o tom, že jsme česká firma se sídlem ve Slavkově u Brna. A pochlubit se projekty, které se povedly v Česku, bylo spíš kontraproduktivní. Dnes je to právě naopak. Silná česká značka a zázemí výrobní a stavební firmy nám často otevírají dveře. A jsem rád, že se vztahy z tohoto pohledu stabilizovaly i pro slovenské firmy u nás,“ dodává jednatel LIKO-S Slovensko Roman Macko.

Štítky Slovensko, Stavebnictví

číst celý článek

Adam Janek: Naším cílem je udávat trendy, v Praze i v Trenčíně

thumbnail

„Za dva roky se nám podařilo zdvojnásobit obrat i zisk,“ hodnotí Adam Janek výsledky trenčínského Očného centra Sokolík. „Tak rychle se to nepovedlo ani v Praze, tam to trvalo čtyři roky.“ Tou Prahou míní Oční centrum Praha (OCP), kde je ředitelem už sedm let. Momentálně totiž sedí takříkajíc na dvou židlích, neboť kývl na to, že vedle vedení OCP pomůže vybudovat podobně prestižní pracoviště v Trenčíně. A stal se tedy zároveň jednatelem a ředitelem slovenského Sokolíka. „Je to pro mne obrovská zkušenost, protože ač jsem po otci poloviční Slovák, mám v trenčínském kraji příbuzné a myslel jsem si, že Slovensko znám, překvapilo mne, že tam je spousta věcí jinak. Nicméně se ukázalo, že naše know-how funguje spolehlivě.“

Štítky Slovensko, Zdravotnictví

číst celý článek

Síla Čechů i Slováků je ve schopnosti nevzdat se před cílem, shodují se dvě odbornice na HR

Obě jsou úspěšné, krásné a cílevědomé. Obě stojí v čele jedné z nejvýkonnějších poboček mezinárodní společnosti, která vzdělává šéfy, manažery a personalisty malých a středních firem v oblasti lidských zdrojů. Obě už na svých seminářích přednášely pro tisíce lidí. Jedna je Češka, druhá Slovenka. Lucie Spáčilová a Anna Matúsová. Jak se dívají na současná témata byznys světa, ale i na Čechy a Slováky samotné ze svých úhlů pohledu?

Štítky Slovensko, Personalistika

číst celý článek
1 17 32 33 34 35 36 37 38 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.