Rozhovory

Daniel Meron: Česko považujeme za našeho nejlepšího přítele v Evropě

thumbnail

„Lépe jste nemohli ‚izraelské‘ vydání TRADE NEWS načasovat,“ konstatuje na začátek našeho setkání Daniel Meron, velvyslanec Státu Izrael v České republice. Má na mysli skutečnost, že podle nového Bloomberg Innovation Indexu, tedy žebříčku zemí podle míry inovací, je Izrael mezi pěticí nejvíce inovativních států na světě. „Česko a Izrael budují nyní pevné základy pro ještě hlubší spolupráci, aby se čeští vědci mohli inspirovat izraelskými zkušenostmi – a Izrael je nadšený, že je s vámi může sdílet a přitom se inspirovat od vás.“

Štítky Izrael, Inovace

číst celý článek

Orna Berry: Česko se musí zaměřit na efektivitu výzkumu a vývoje

thumbnail

„V oblasti financování výzkumu a vývoje má nejvyšší prioritu efektivní řízení vědecko-výzkumných organizací a účelné využití veřejných zdrojů,“ říká Orna Berry, která je v tomto směru jednou z největších světových autorit. V Pozici vedoucí průmyslového výzkumu a vývoje stála v Izraeli u zrodu startupového systému. Nyní je kromě jiného členkou Mezinárodního poradního orgánu Rady vlády ČR pro výzkum, vývoj a inovace a v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS se podělila o své zkušenosti a tipy, jak Česko může zefektivnit svůj aplikovaný výzkum a jeho transfer do praxe.

Štítky Izrael, Věda, Výzkum, Inovace

číst celý článek

Izraelci drží při sobě za všech okolností

thumbnail

Občas slyšíme, že Češi a Izraelci jsou si mentálně podobní. Jenže každé srovnání pokulhává. Manažer výrobní jednotky společnosti Assa Abloy Czech and Slovakia David Korecki strávil se svým týmem na pracovním pobytu v Izraeli několik měsíců. Zajímali jsme se o to, čím ho tato země a její obyvatelé zaujali a překvapili.

Štítky Izrael

číst celý článek

Petr Konvalinka: Usnadňujeme firmám cestu k inovacím

thumbnail

Technologická agentura ČR slaví deset let. Za tu dobu již pomohla realizovat více než 2400 inovativních projektů, do nichž se zapojily stovky českých firem a výzkumných organizací se státní podporou ve výši zhruba 22,2 miliardy korun. O aktivitách státní instituce podporující aplikovaný výzkum a inovace hovoříme s jejím předsedou Petrem Konvalinkou.

Štítky Inovace, Věda, Výzkum

číst celý článek

Martin Mašát: Kryptoměny jsou kasino

thumbnail

„Neexistují zaručené rady, jak rychle vydělat,“ říká ekonom finančně poradenské společnosti Partners Martin Mašát. Podle něj by se menší investoři neměli pouštět do oblastí, které dobře neznají. Investice do podílových fondů by měla být základem každého portfolia. A rodinám s dětmi doporučuje jako vhodnou dlouhodobou investici byt.

Štítky Partners

číst celý článek
1 17 30 31 32 33 34 35 36 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.