Kazachstán

Hurá do Euroasie aneb Jak nezakopnout o bludný kořen

thumbnail

Na začátku prosince minulého roku jsem byl členem vládní delegace do Kazachstánu, organizované společně Svazem průmyslu a dopravy a Asociací malých a středních podniků a živnostníků. Cestoval jsem do Astany vládním speciálem společně s tehdejším ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, jeho týmem a představiteli dvaceti českých firem zaměřených především na energetiku, neboť účast člena vlády je v těchto končinách nezbytná pro společenský úspěch. A ten se dostavil. Svoje subjektivní hodnocení mise teď svěřuji čtenářům TRADE NEWS.

Štítky Kazachstán, Podpora exportu

číst celý článek

Kazachstánci začínají pokukovat po kvalitě

thumbnail

Číňanům se zase jednou podařil „husarský“ kousek. V Kazachstánu čelí SIGMA GROUP nejen jejich plagiátům, ale i čínskému kapitálu. „Kazachstánsko-kanadská společnost KaražanasMunai (KBM) od nás asi před patnácti lety nakoupila stovky čerpadel různých aplikací pro petrochemický průmysl. Spolupráce probíhala bez problémů do té doby, než Kanaďané prodali svůj padesátiprocentní majetkový podíl Číňanům,“ vzpomíná na jednu nepříjemnou zkušenost z Kazachstánu Ivo Kovář, ředitel oddělení prodeje do bývalých zemí Sovětského svazu.

Štítky Kazachstán, Energetika

číst celý článek

Energie budoucnostiKazachstán se otevírá světu

thumbnail

Komisař české účasti na letošní mezinárodní specializované výstavě Expo 2017 v Astaně Jan Krs jezdí do Kazachstánu jako domů. Není divu. Šest let byl v této zemi obchodním radou našeho velvyslanectví, později pracoval jako vedoucí organizační složky jedné kazachstánské firmy, která působí v oblasti automotive a spolupracuje s mladoboleslavskou Škodou Auto. Jak sám říká, Kazachstán a jeho obyvatele má rád, a právě tento fakt byl pro něj hlavní motivací, aby se do výběru na komisaře před časem přihlásil.

Štítky Kazachstán, Energetika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.