Německo

Příležitosti pro české firmy v Německu

thumbnail

Automobilový průmysl Automobilový průmysl jev Německu nejdůležitějším průmyslovým odvětvím, které se podílí více než 40 % na celkovém exportu i na soukromých výdajích na vědu a výzkum. Osobní automobily a díly pro motorová vozidla jsou nejdůležitějšími českými vývozními položkami do Německa s…

Štítky Německo

číst celý článek

Lucie Vejdová: Máme pevné kořeny a hledíme dopředu

thumbnail

„Třicet let vývoje nás dostalo z garáže mezi první ligu. Jako rodinná firma máme pevné kořeny v rodném městě, zároveň hledíme dopředu a myslíme na budoucnost. Pro realizaci podnikatelských vizí a růst je neocenitelné mít vedle sebe dobrého finančního partnera. Pro nás se jím stala Českomoravská záruční a rozvojová banka, dnes již Národní rozvojová banka, která nám pomáhá s financováním našeho rozvoje, a to včetně tak důležitého poradenství a podpory,“ říká Lucie Vejdová, jednatelka společnosti IMS-Drašnar.

Štítky Rodinná firma, Inovace, NRB, Německo

číst celý článek

Německo: Známe dobře svého blízkého partnera? Češi tam investují víc než Číňané

thumbnail

Často se v poslední době hovoří o zpomalování třetí nejsilnější ekonomiky světa a největšího a nejdůležitějšího trhu Evropské unie. Skeptici dokonce varují před blížící se krizí. Podle nejaktuálnější predikce Spolkového ministerstva hospodářství má německá ekonomika letos vyrůst o půl procenta a podle mnichovského institutu Ifo z poloviny června o 0,6 %, což představuje deset let souvislého růstu. Na rok 2020 pak odborníci odhadují 1,5procentní růst. Myslíte, že to je perspektiva krize?

Štítky Německo

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Německu

thumbnail

Energetika V energetice jsou příležitosti v souvislosti se změnou energetické koncepce, tedy s odklonem od jádra a uhlí a příklonem k obnovitelným zdrojům energií. Očekávají se tak masivní investice do výstavby a rozvoje přenosových sítí a nových technologií pro solární, vodní a další nekonvenční…

Štítky Německo

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.