Německo

Umění naslouchat nám otevřelo dveře

thumbnail

Smrkové lesy, které obklopují D1 v úseku před Jihlavou, jsou tou nejlepší předzvěstí hlavního tématu mé cesty na Vysočinu. Ano, bude řeč o dřevě, krásné, voňavé surovině, jež má od pradávna své pevné místo v našich životech. Dřevo je jedním z pěti elementů a podle čínské astrologie představuje růst, rozšiřování, průbojnost, vitalitu a motivaci. Stejné atributy jsem našla o hodinu později jako součást filozofie jihlavské firmy Katres, jednoho z předních světových výrobců sušáren dřeva.

Štítky Dřevozpracující průmysl, Švédsko, Finsko, Německo, USA, Chile, Kanada

číst celý článek

Německo je inovačním motorem Evropy

thumbnail

Aby obstály v mezinárodní konkurenci, investují německé firmy intenzivně do vývoje produktových inovací. Výdaje na výzkum a vývoj tak v Německu rychle stoupají. Německý průmysl jakožto nejvýznamnější zdroj inovací v Evropě sází ve výzkumu na spolupráci různých aktérů – v početných klastrech se vysoké školy a špičková výzkumná pracoviště podílejí na vývoji nových produktů a služeb. V zahraničí roste zájem: stále větší počet firem to táhne do Německa a přesouvají se tam i se svými výzkumnými centry.

Štítky Německo, Inovace

číst celý článek

Pavel Sobotka: U nás krize není, máme tolik zakázek, že nevíme co dřív

thumbnail

Brněnská společnost Frentech Aerospace míří i do vesmíru. Loni byla mezi šampiony, kteří vyhráli výzvu Pobídkového programu Evropské kosmické agentury (ESA). Ta představuje pro české firmy projekty v objemu cca tří milionů eur. Samotný Frentech podepsal letos v dubnu v Cannes kontrakt s Thales Alenia Space France v hodnotě 1,9 milionu eur. „Podle mého názoru se jedná o historicky největší komerční kontrakt pro kosmický průmysl v České republice. A o dalších projektech intenzivně jednáme,“ říká Pavel Sobotka, jednatel Frentech Aerospace.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.