Norsko

Victor C. Rønneberg: Škodovky v Norsku patří k nejoblíbenějším vozůmPotenciál je zvláště u těch elektrických

thumbnail

Velvyslanec Norska v České republice Victor C. Rønneberg v rozhovoru pro TRADE NEWS popisuje recept své země na to, jak být ekologičtější a přitom prosperovat. Povídali jsme si také o tom, jaké projekty v naší zemi – v oblasti vědy, vzdělávání, byznysu či kultury – jsou momentálně podporovány z Norských fondů.

Štítky Norsko

číst celý článek

Štěstí Seveřanů v práci spočívá ve svobodě, respektu a téměř chybějící hierarchii, shoduje se Švéd, Finka a Nor

thumbnail

V čem se liší severské státy od zbytku Evropy? A proč podle průzkumů jsou právě zaměstnanci severských firem jedni z nejšťastnějších na světě? Nejen o tom jsme si povídali s Mårtenem Runowem ze Švédska, Eva-Maijou Ahokas z Finska a Ivarem Bruvollem z Norska. Co je spojuje? Všichni tři jsou zakladateli a řediteli poboček společnosti Performia International, která již tisícovky šéfů firem po celém světě naučila, jak si vybudovat produktivní a úspěšný tým.

Štítky Skandinávie, Personalistika

číst celý článek

Norsko: silná a téměř stoprocentně energeticky soběstačná ekonomika

thumbnail

Jedna z nejsilnějších ekonomik současného světa přitom byla ještě před sto lety chudým zemědělským státem pod nadvládou švédského souseda. Na rychlém rozvoji země pak měla velký podíl zejména rozumná a stabilní politika po druhé světové válce a v 70. letech prudký rozvoj těžby ropy, která Norsku přinesla obrovské bohatství a podílí se přibližně 20 procenty na HDP.

Štítky Norsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Norsku

thumbnail

Energetika S ohledem na význam petrolejářského průmyslu pro norské hospodářství bude norská vláda i nadále aktivně podnikat kroky za účelem rychlého oživení investiční aktivity ve všech oblastech energetického průmyslu. I nadále by proto české společnosti mohly vyhledávat příležitosti v oblasti…

Štítky Norsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.