Singapur

Letem světem jihovýchodní Asií

Čína Čínská lidová republika je nejlidnatějším státem světa a druhou největší světovou ekonomikou s obrovským trhem spotřebního zboží, který stále roste. Pozitivním aspektem pro exportéry je i nárůst střední třídy, která představuje velkou kupní sílu. Do roku 2020 by se země měla stát největším…

Štítky Čína, Hongkong, Singapur, Vietnam, Macao

číst celý článek

Japonci jsou vysazeni na kvalitu

thumbnail

„Singapur je povrchní, vysoce konzumní prostředí a ne vše, co vypadá lákavě, taky dobře funguje. Kdežto v Japonsku, když nějaký produkt vyhlíží dobře, tak i výborně funguje. Právě preciznost, smysl pro detail a poctivost pomohly Japoncům vytáhnout válkou zničenou zemi mezi světovou ekonomickou špičku,“ zdůraznil v nedávném rozhovoru pro TRADE NEWS Vladimír Šebian z ComAp Singapur odlišnosti zemí, které běžný Evropan ani nepostřehne.

Štítky Japonsko, Singapur

číst celý článek

Letem světem zeměmi ASEAN

Brunej Zatím málo objevená Brunej je malou a velmi bohatou ekonomikou, která těží z velkých zásob ropy (nerostné suroviny představují téměř 90 % exportu a 67 % HDP). To přináší velká plus v podobě příznivých podmínek pro zahraniční podnikatele ve snaze o diverzifikaci ekonomiky. Nabízí však i…

Štítky ASEAN

číst celý článek

Singapur, nebo Kuala Lumpur?

thumbnail

Před rokem, kdy vznikal první rozhovor s Václavem Muchnou pro Trade News, zakladatel a majitel společnosti Y Soft rozšiřoval své podnikání u protinožců. Na osobní schůzku jsme si museli počkat a nyní v moderním prostředí domovského sídla firmy v Brně během hodinového vyprávění opět nejprve míříme na druhý konec světa. Ovšem v souladu s hlavním tématem tohoto čísla tentokrát do jihovýchodní Asie.

Štítky Singapur, Malajsie, Indonésie, ICT

číst celý článek

Mladí Malajsijci se dnes už podnikání nebojí

thumbnail

Gerard Linus Sta Maria pochází z Malajsie, vystudoval management ve Velké Británii a do roku 2004 žil a pracoval v Kuala Lumpuru ve společnosti KFC, kde se postupně vypracoval od manažera restaurace až na pozici senior operations managera. Již deset let žije v České republice a působí jako brand training manager ve společnosti AmRest. Kromě Česka má na starosti také region Polska, Maďarska a Balkánu, takže tráví hodně času na cestách. Náš rozhovor vznikal téměř doslova v běhu.

Štítky Malajsie, Singapur

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.