USA

Letem světem USA a Kanadou

Spojené státy americké USA jsou třetí nejvíce konkurenceschopnou ekonomikou světa (podle Indexu světové konkurenceschopnosti 2014–2015, GCI Global Competitiveness Index, který sestavuje World Economic Forum). Lépe se umístilo už jen Švýcarsko a Singapur. USA si tuto pozici drží především díky tomu…

Štítky USA, Kanada

číst celý článek

S volšovýma rukama byste se u Blažků nechytli

thumbnail

Co myslíte? Kdy je člověk spokojenější? V téměř stoprocentně efektivním, komplexně automatizovaném provozu, kdy mačká jen tlačítka, nebo když kombinuje teoretické a manuální dovednosti s kreativitou a invencí? „Nedovedu si představit, že bych pracovala v kybernetickém provozu, nebo dokonce, byť materiálně zajištěná, neměla co dělat,“ poznamenala při naší procházce dílnami obchodní ředitelka společnosti Blažek Glass Barbora Hanousková.

Štítky USA, Sklářský průmysl, Rodinná firma, Design, CzechTrade

číst celý článek

Severní Amerika v obrazu anamorfních map

Po Asii a Africe je Severní Amerika třetím největším světadílem. S 565 miliony obyvatel je srovnatelná s Evropskou unií. Hospodářsky patří region k těm nejdůležitějším na světě. Spojené státy jsou největší ekonomikou na světě, když vyprodukují takřka tolik co země EU dohromady. Kanada zaujímá 11. a Mexiko 15. místo v žebříčku států podle HDP.

Štítky USA, Kanada

číst celý článek

Společnost, v níž chybí úcta a čest, skončí špatně

thumbnail

„Nejlepším cvičením pro lidské srdce je sáhnout dolů a vytáhnout jiné lidské srdce nahoru,“ sdělil nám Jon M. Huntsman, zakladatel a dodnes hlava Huntsman Corporation, jedné z největších chemických společností na světě. Pokud máte pocit, že jste se s jeho jménem nikdy nesetkali, není to tak úplně pravda. Minimálně důvěrně znáte „jeho“ produkty: plastové příbory, kelímky, obaly na vejce… Tento miliardář, který nezapomněl na to, že býval chudým venkovským klukem z Idaha a firmu budoval doslova od nuly, celý život usilovně pomáhá ostatním. Přivedla nás k němu jeho kniha o etice v podnikání, jež vyšla i u nás pod názvem Vítězové nikdy nepodvádějí, a to ani v těžkých časech. Na naši žádost o rozhovor zareagoval tak nesmírně vřele, ochotně a s pokorou, až nám to vyrazilo dech.

Štítky USA, Inovace, Společenská zodpovědnost, Etika, Chemický průmysl

číst celý článek

Ladislav Filip: Jak jsme dobří? Zeptejte se v NASA

thumbnail

Právě v době, kdy vznikal tento článek, dopravila NASA šťastně na Mars údajně nejsložitější vesmírný přístroj, jaký kdy člověk vyrobil – šestikolové robotické vozítko Kuriosity za 45 miliard korun. Možná, že náklad na jeho palubu pomáhal přepravit výtah ze středočeských Sedlčan.

Štítky USA, Mexiko

číst celý článek
1 3 5 6 7 8 9

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.