USA

Czech entrepreneurs are exploring California

thumbnail

Bijan Sabet took up the post in Prague about a year ago, presenting his credentials as U.S. Ambassador to the Czech Republic in February 2023. The son of immigrants, this former tech executive and venture capitalist brings to his diplomatic assignment deep experience in business and business development. A co-founder and leading figure at Spark Capital, he has helped many tech start-ups grow into large multinationals. He has left his mark on brands such as Twitter, Slack and Discord. In line with the overall focus of this issue of TRADE NEWS, we spoke mainly about California, where Mr. Sabet worked in the tech industry and as an investor for twenty years, ten of which directly in Silicon Valley.

číst celý článek

USA: Komu se nelení, tomu se zelení

thumbnail

Přídomkem největší ekonomiky na světě se již od konce 19. století nepřetržitě pyšní Spojené státy americké, třebaže oproti Číně (či Indii) mají v současnosti jen zhruba třetinový počet obyvatel. Na největší spotřebitelský trh na světě připadá téměř 25 % celosvětového HDP, což z USA činí hybnou sílu globální ekonomiky. Důkladně diverzifikovaná a mezinárodně propojená americká ekonomika se také pravidelně umisťuje na čelných příčkách světových tabulek konkurenceschopnosti a snadnosti podnikání.

Štítky USA, MPO

číst celý článek

Miloslav Stašek: Ve Státech se nám otevírají nové možnosti

thumbnail

„V souvislosti s invazí Ruska na Ukrajinu je pozornost Spojených států na náš region upřena mnohem víc, než tomu bylo během posledních dvou dekád. Pro nás se tím otevírá řada možností k hledání nových synergií a k hlubšímu rozvíjení těch stávajících, ať už v oblasti bezpečnosti, obchodu, vědy či inovací nebo také v rámci energetiky,“ říká Miloslav Stašek, nově jmenovaný velvyslanec České republiky v USA, v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky USA, MZV

číst celý článek

Jak se rodí sen o největší české soukromé oční kliniceInspirujte se (nejen) v USA

thumbnail

„Jestli se někde můžete snadno nakazit vášní pro podnikání a odvahou riskovat, pak jsou to Spojené státy. Alespoň u mě to tak funguje,“ říká Adam Janek, ředitel a člen představenstva Očního centra Praha (OCP). Že je to pravda, dokazuje fakt, že zatímco někteří teď spíše šlapou na brzdu anebo hledají záchranný kruh, OCP přidává plyn a nevzdává se vizí. A tak se už příští jaro přestěhuje do nových moderních prostor a promění v jednu z největších očních klinik s ryze českým kapitálem u nás.

Štítky USA, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Podnikatelé společně aneb Mise do Washingtonu a Chicaga

thumbnail

Většina z nás, kteří do Spojených států amerických necestujeme pravidelně, má obrázek o této velké zemi utvořený zejména ze sdělovacích prostředků a seriálů, jako jsou třeba House of Cards nebo Chicago Hope. Záměrně jsem vybral tyto dva seriály, jelikož jsem měl v červnu možnost se v rámci…

Štítky USA

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.