USA

Filip Dvořák: Do Kalifornie mě vyhnala kanadská zima. Dnes je mým druhým domovem

thumbnail

Vědec a matematik Filip Dvořák chce být u toho, až se kompozitní AI dostane z akademické půdy do praxe a povede se dosud teoretické modely komerčně využít. Kvůli tomu založil nejprve v USA a pak v Česku společnosti Filuta AI, která plánuje být mezi prvními, kdo dosud teoretické modely zavedou do života firem a veřejné správy. Do Kalifornie se dostal během vědecké a podnikatelské kariéry hned dvakrát, nejprve jako stážista v Googlu a pak jako výzkumník ve Stanford Research Institute (SRI).

Štítky Rozhovory, Profiliga firem, Nové technologie, Věda a praxe, USA, Kalifornie, Ai

číst celý článek

Silicon Valley prochází transformacíPro české start-upy je však stále relevantní

thumbnail

Ač je ekonomika Kalifornie velmi diverzifikovaná, její světový význam definuje zejména několik lokalizovaných sektorů. Tak jako je Los Angeles neodmyslitelně spjato s kreativním průmyslem, který zaměstnává 12 % místní pracovní síly, sever Kalifornie definují technologie. Ty tvoří pětinu celkové ekonomické hodnoty vyprodukované ve státě. V absolutních číslech jde o částku 520 miliard dolarů, která představuje více než čtvrtinu veškeré technologické produkce v USA. Zejména oblast Sanfranciského zálivu je světově proslulá jako globální centrum inovací i domov největšího startupového ekosystému světa – Silicon Valley.

Štítky Exportní šance, Kalifornie, Silicon Valley, Startupy

číst celý článek

Neúspěch? Jede se dál! Je to jen další příležitost

thumbnail

Kaliforňany nespojuje původ, ale hlavně sdílené hodnoty a postoje. Základním znakem zdejší obchodní kultury je snaha o jednoduchost a přímost. Při jednáních používejte stručné a jasné formulace. Udržujte přímý oční kontakt, vzbuzujete tak důvěru. A můžete mluvit i o svém neúspěchu, vaše šance na dobrý výsledek obchodu tím neutrpí.

Štítky Exportní šance, Kalifornie, Obchodní etika

číst celý článek

Czech Republic has global leaders in board gamesAfter their success in Germany, they have taken off (not only) in the US

thumbnail

"Board game players are really passionate about what we do. We like to play and sit at the same table together – and that is also reflected in our business. There is huge competition, as up to three thousand new games appear on the market every year. But unlike computer games, board gaming is not a mass-market activity. If a game is produced in about twenty thousand copies, it’s a success. But if you're lucky and come up with something amazing, it can go way beyond these numbers. We have already sold fourteen million copies in forty-five languages of our most successful game called Codenames. We’ve sold more than half of that, which is over seven million copies, in the US," says Petr Murmak, founder and co-owner of Czech Games Edition (CGE). We have talked to him at the company’s HQ in Prague's Černý Most, surrounded by – not too surprisingly – board games.

číst celý článek

What happens when you bite into an appleAnything is possible if you have the willpower to pursue your goal

thumbnail

One day, when I have the opportunity to travel around California, I would love to go to Los Altos, a small town in the San Francisco Bay area, on the western edge of Silicon Valley, and visit the unassuming house where Steve Jobs spent his childhood. This is where he and his friend Steve Wozniak founded Apple in 1976. The house is already a historical monument, but Jobs' message and vision keep resonating.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.