USA

S hudbou do Nového světaPlánovat americké turné je dnes větší rébus než jindy

thumbnail

Když v roce 1892 Antonín Dvořák odjížděl do Ameriky, čekalo jej téměř čtrnáctidenní cestování. Jen samotná plavba přes Atlantik trvala devět dní a jeho rodinné příslušníky většinu z toho času trápila mořská nemoc. Posádka lodi, která konečně připlula do přístavu, musela na vylodění ještě den čekat v karanténě, než mohla poprvé vkročit na půdu Nového světa. Ačkoli o cestování do USA si zatím můžeme nechat zdát, Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK se připravuje na velké americké turné. Tak velké, že není možné na něm kvůli pandemii přestat pracovat. Má se uskutečnit na přelomu zimy a jara 2021 a i bez současné koronavirové krize by bylo logistickým oříškem. Od českého orchestru totiž právem všichni očekávají jen to nejlepší; příkladné a autenticky české provedení díla Antonína Dvořáka, který Čechům v Americe udělal dobré jméno. A tomu je třeba dostát.

Štítky USA, Kreativní průmysl, Tradice

číst celý článek

Jak Češi pomáhají vzdělávat (nejen) v Americe nové odborníky pro 21. století

thumbnail

Při tvorbě vzdělávacího programu Horizon Hydrogen Grand Prix (H2GP), který seznamuje studenty středních škol se základy obnovitelných zdrojů energie a vede je až k vytvoření vlastního vodíkem poháněného RC modelu automobilu a k závodům na světové úrovni, nás inspirovalo americké školství. Tedy konkrétně jejich STEAM koncept. S-science, T-technology, E-engineering, A-art, M-math nás od té doby provádí vším, co děláme. A můžeme s jistotou říct, že americké školství je v této oblasti nejdál na světě. Dokazuje to také fakt, že program H2GP je v amerických školách čtyři hodiny týdně plnohodnotnou součástí výuky, zatímco v Evropě patří stále k mimoškolním aktivitám.

Štítky Vzdělávání, USA

číst celý článek

Stephen B. King: Americký trh je pro vás jako stvořený

thumbnail

Stephen B. King se cítí být víc byznysmenem než diplomatem. Když se stal před rokem a půl velvyslancem Spojených států amerických v České republice, jako jeden z prvních kroků stanovil pro ambasádu roční cíle a nastavil jejich měřitelnost. Jako ve firmě. O co konkrétně šlo? Podařilo se je splnit a jakou roli v tom hrají české firmy? Nejen o tom jsme s ním hovořili v jeho pražské rezidenci.

Štítky USA, MSP

číst celý článek

Miroslav Hošek: Nabízejte unikátní příběh, ne produkt

thumbnail

„Souhlasím s názorem, že pouze v Americe můžete být tím, kým opravdu chcete. USA jsou vlastně jakási zmenšenina a odraz celého světa. Neexistuje totiž jedna Amerika, ale mnoho a vy si můžete vybrat tu svou,“ tvrdí úspěšný americký byznysmen Miroslav Hošek. Už třináct let šéfuje potravinářské firmě AFP, která sídlí v Pensylvánii.

Štítky USA

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.