Články se štítkem: Investice

Tomáš Gross: Češi mají víc peněz, ale jejich finanční gramotnost se nelepší

thumbnail

Společnost Partners je na českém trhu finančního poradenství už tradiční značkou. Hlavní odpovědností jednoho z jejích ředitelů, Tomáše Grosse, je další rozvoj. Ať už jde o zvyšování podílu na trhu nebo vymýšlení nových synergií, jako jsou například spolupráce s vysokými školami či aktivity v oblasti podpory finanční gramotnosti. Jako jeden z nejzkušenějších lidí ve firmě působí Tomáš Gross také jako supervizor při výběrovém řízení nových kolegů-poradců. „Snažím se být velmi přísný, abychom do našich řad nabírali opravdu kvalitní a motivované lidi,“ vysvětluje.

Štítky Partners, Investice

číst celý článek

Hledáte nové investiční příležitosti?Jednou z možností je financování developerských projektů

thumbnail

V současné době někteří podnikatelé v rámci svých obchodních aktivit zvažují investovat část volných finančních prostředků do sektoru real estate. Konkrétně do nově vznikajících developerských projektů. O tom, jaké možnosti trh nabízí, hovoříme s Milanem Dembowským, ředitelem Financování realitních obchodů Komerční banky.

Štítky Investice, KB

číst celý článek

CzechInvest: Jedna miliarda pro české technologické start-upy

Agentura CzechInvest letos spustí dlouho připravovaný projekt Technologická inkubace. Inspirací pro ni byl program kosmického inkubátoru ESA BIC, který v tuzemsku slaví páté narozeniny. V rámci Technologické inkubace CzechInvest podpoří v následujících sedmi letech více než 300 start-upů ze sedmi klíčových technologických oblastí, každý bude moci získat podporu až pět milionů korun. Celková alokace projektu je přitom jedna miliarda korun. Přestože projekt cílí především na podporu technologických start-upů, nabídne široké portfolio aktivit a příležitostí také pro další klíčové hráče české byznysové scény. Propojí zájmy státu, byznysu a akademické sféry.

Štítky Startupy, Investice, CzechInvest

číst celý článek

Elektrárny stavíme, vlastníme a provozujemeProto přesně víme, co můžeme nabídnout

thumbnail

Víte, kde stojí nejvyšší větrná elektrárna v Česku? A že ze všech větrníků u nás ročně produkuje nejvíc elektřiny? Byla postavena před pěti lety ve Vítězné nedaleko Dvora Králové v nadmořské výšce 560 metrů a ohromuje svými úctyhodnými rozměry: je vysoká 175 metrů a jen její jedna lopatka měří 56 metrů. S výkonem 3 MW vyrobí ročně více než 6000 MWh, což je energie zhruba pro 4000 domácností. Navíc ji spoluvlastní i lidé z Vítězné a okolí. Je to jedna z prvních občanských větrných elektráren v ČR. O investicích do energetiky si povídáme s Pavlem Svoreněm, členem představenstva a výkonným ředitelem skupiny Portiva.

Štítky Energetika, Environment, Investice, KB

číst celý článek

V boji proti digitálnímu organizovanému zločinu je důležité, abychom táhli za jeden provaz

thumbnail

Podle nedávného průzkumu CFA Institute, jehož se zúčastnily více než tři tisíce certifikovaných finančních analytiků z celého světa, se většina oslovených domnívá, že nové technologie jsou největší hrozbou především pro asset management a bankovnictví. Jak to vidí šéf Komerční banky Albert Le Dirac’h? Nejen o tom, ale třeba také o bankovních regulacích či o politice záporných úrokových sazeb jsme s ním hovořili v předvečer Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Štítky KB, ICT, Nové technologie, bankovnictví, Investice

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.