Články se štítkem: Izrael

Izraelci drží při sobě za všech okolností

thumbnail

Občas slyšíme, že Češi a Izraelci jsou si mentálně podobní. Jenže každé srovnání pokulhává. Manažer výrobní jednotky společnosti Assa Abloy Czech and Slovakia David Korecki strávil se svým týmem na pracovním pobytu v Izraeli několik měsíců. Zajímali jsme se o to, čím ho tato země a její obyvatelé zaujali a překvapili.

Štítky Izrael

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Izraeli

thumbnail

Start-up Nation Inovativní zaměření izraelské ekonomiky znamená pro české firmy obrovskou příležitost ve spolupráci s izraelskými technologickými firmami — mezi Izraelem a Českou republikou dokonce platí dohoda o podpoře aplikovaného výzkumu. Izraelské hospodářství je navíc jedním z…

Štítky Izrael

číst celý článek

Středoevropské start-upy v Silicon Wadi

thumbnail

Stát Izrael jako světový lídr v oblasti moderních technologií je pro mnohé země inspirací. Zájem o spolupráci s Izraelem v této oblasti má i Visegrádská skupina. Prvním krokem byla nedávná realizace projektu „V4 Innovators in Israel“, v rámci něhož majitelé 28 českých, slovenských, polských a maďarských start-upů a inkubátorů absolvovali intenzivní program zaměřený na izraelský inovační ekosystém.

Štítky Izrael

číst celý článek

Blízký východ v obrazu anamorfních map

Region označovaný také jako Blízký východ nebo jihozápadní Asie se nachází na styku tří kontinentů. I díky příhodnému klimatu a dostatku sladké vody zde vznikly nejstarší civilizace a byla založena nejstarší města. Také se zde zrodila tři světová monoteistická náboženství – judaismus, křesťanství a…

Štítky Izrael, SAE, Blízký východ

číst celý článek

Inovace je součástí izraelské dna

thumbnail

Izrael by se do České republiky svou rozlohou vešel čtyřikrát. Ačkoliv jeho větší část pokrývá poušť a polopoušť, proměnili Izraelci toto nehostinné prostředí prakticky bez infrastruktury v průběhu tří generací v prosperující a sebevědomou ekonomiku – nouzi v příležitost. Pro Česko je dnešní Izrael v řadě oblastí vzorem, významným obchodním partnerem a klíčovým regionálním spojencem.

Štítky Inovace, Izrael, Nové technologie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.