Články se štítkem: MZV

Využijte renomé České rozvojové agentury v KambodžiZa své aktivity získala státní vyznamenání

thumbnail

V posledních letech se Kambodža otevírá turistům i byznysu. Rychlý rozvoj nových odvětví ale většinu zdejších měst zaskočil, mají nevyhovující infrastrukturu, která odrazuje další návštěvníky i investory. Mnoho obcí například vypouští své odpadní vody buď do nejbližšího vodního toku, nebo rovnou do moře. S podporou České rozvojové agentury (ČRA) a jejího dotačního Programu B2B se české firmy pustily do projektů, které ve vytipovaných kambodžských lokalitách nabízejí řešení pro čištění místních odpadních vod. Sektorů, kde mohou české firmy pomoci se svým know-how a zároveň se prosadit na místním trhu, je však mnohem víc.

Štítky Kambodža, ČRA, MZV, ČMZRB, ČEB, EGAP

číst celý článek

Tropické Filipíny: Z nemocného muže vycházející hvězdou

thumbnail

Kvalitní pracovní síla stejně jako spolehlivý zahraniční partner má v dnešní době pro české firmy téměř cenu zlata. Poptávka po mladých a vzdělaných pracovnících roste vzrůstajícím tempem společně s frustrací firem nad složitou byrokracií, které čelí v rámci náboru zahraničních pracovníků. Evropský trh je nasycený a firmy hledají nová neprobádaná odbytiště pro své služby a produkty daleko za hranicemi Evropy, kde naráží na často nepřekonatelné jazykové a kulturní rozdíly. Odpovědí na tyto frustrace může být přes sedm tisíc ostrovů v pacifickém oceánu – Filipíny. Tamní pracovní trh disponuje vzdělanou anglicky mluvící populací o průměru 23 let, jež z valné většiny vyznává křesťanskou víru. Už dobrá dvě desetiletí je nelze považovat za nemocného muže Asie, což bývala nevábná přezdívka ostrovního státu. Dnes je lze naopak klidně označit za vycházející hvězdu díky jejich robustnímu makroekonomickému růstu.

Štítky Filipíny, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Kanadu máme na dosah ruky

thumbnail

Ačkoli se leckomu při pohledu na mapu tají ze vzdálenosti mezi Kanadou a Českou republikou dech, můžeme tuto severoamerickou destinaci zařadit mezi relativně snadno dostupné. Blízkosti našich zemí napomáhá intenzivní sdílení společných hodnot, jako posilování principů právního státu, budování tržní ekonomiky a rozvoj volného obchodu, podpora demokracie a lidských práv anebo i důraz na sociální jistoty a rodinu. V neposlední řadě nás sbližují také společné kulturní reference vycházející historicky z evropských tradic, stejně jako velký počet Čechů, kteří našli v zemi javorového listu svou druhou vlast.

Štítky Kanada, MZV

číst celý článek

Obchod s Dánskem má kam růst

thumbnail

Země, která je ve světě známá vysokou úrovní ekonomické prosperity, byla v loňském roce cílem českého exportu v objemu 26 miliard Kč, což je více než hodnota našeho vývozu do Indie a Brazílie dohromady. Mimo Evropu se jistě dívat máme, ale neznamená to rezignovat na existující trendy vzájemného obchodu a nové příležitosti v evropských zemích.

Štítky Dánsko, MZV, Dopravní infrastruktura

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.