Články se štítkem: Rodinná firma

Pavel Milata: Máme na víc, než se tváříme

thumbnail

Druhý říjnový týden se u Beznosků s návštěvami ze zahraničí dveře netrhly. „Rádi bychom pronikli na trhy Severní a Jižní Ameriky a naše plány se zatím jeví nadějně. Ale znáte to, ze sta zakázek devadesát devět nevyjde,“ střízlivě dodává Pavel Milata, jedenatřicetiletý obchodní ředitel a vnuk zakladatele ryze české společnosti na výrobu ortopedických a traumatologických implantátů.

Štítky Rodinná firma, Věda a výzkum, Zdravotnická technika

číst celý článek

Nebuďme nádeníky, ale těmi, kdo udávají směr

thumbnail

Na okraji Lanškrouna, desetitisícového městečka na samé hranici Čech a Moravy v malebném kraji Podorlicka, stojí designová prosklená budova české rodinné firmy Soma. Výrobce špičkových flexotiskových strojů, které vyváží do více než padesáti zemí světa. Když vyjíždíme rovněž proskleným výtahem do patra k jejímu majiteli Ladislavu Vernerovi, obrovským showroomem pod námi zrovna prochází čínská delegace. Jak jsme se později dozvěděli, přijela na předpřejímku nového stroje Soma Flex Optima. V Somě jsou podobné zahraniční delegace téměř na denním pořádku.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rodinná firma

číst celý článek

Že v energetice obstojí jen velké nadnárodní kolosy? Nesouhlasím, říká šéf ASE

thumbnail

Některým šéfům českých malých a středních firem říkáme v redakci „srdcaři“. To proto, že po roce osmdesát devět sice měli prázdné kapsy, zato jim nechyběly odborné znalosti, zkušenosti a hlavně odvaha a vůle. Za čtvrtstoletí vybudovali prosperující společnosti a ti šťastnější mohli zapojit do díla i své potomky. Aby se na podobné příběhy novodobé historie českého podnikání tak snadno nezapomnělo, připomínáme si další z nich, tentokrát s generálním ředitelem Tomášem Taškem z druhé generace rodinné společnosti ASE.

Štítky Energetika, Rodinná firma

číst celý článek

Děláme to, čemu věříme

thumbnail

Oční mikrochirurg Michal Janek stál v devadesátých letech u zrodu moderní oční chirurgie v České republice. Jako jeden z prvních začal odstraňovat šedý zákal ambulantním způsobem a dnes už se počet jím provedených operací blíží ke třiceti tisícům. „Kolikrát jsme se doma místo večerníčku dívali na operace mého otce,“ vzpomíná jeho syn Adam. „Natáčel si je na sále a připravoval z nich přednášky. Zůstalo to ve mně, protože ačkoli jsem nejdříve vystudoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, pustil jsem se do studia podnikové ekonomiky a zdravotnického managementu a dnes už jsem pátým rokem v Očním centru Praha (OCP) i se svou manželkou Andreou, která je oční lékařka,“ usmívá se ředitel OCP Adam Janek.

Štítky Rodinná firma, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Předat firmu dětem je při všem plánování alchymie

thumbnail

V předvečer předávání pomyslného žezla letošním vítězům největší tuzemské soutěže rodinného podnikání Equa bank – Rodinná firma roku, kterou již počtvrté vyhlašuje a organizuje AMSP ČR, jsme požádali o pár slov loňské vítěze – rodinu Musilových z firmy LIKO-S. Ta si vloni odnesla hned dvě ocenění: stala se hlavním vítězem a získala i cenu veřejnosti. Za všechny odpovídali zakladatel a generální ředitel společnosti Libor Musil a jeho syn Jan.

Štítky Rodinná firma, Stavebnictví

číst celý článek

Jak se malá jihočeská firmička stala partnerem evropských výrobců nákladních aut

thumbnail

K dobrému zvuku českých inovací ve světě přispěla v nedávné době rodinná firma Lešikar a její snímač otáček pro tachografy. Díky pilotnímu projektu EGAP a Technologické agentury ČR na podporu exportu výsledků výzkumu a vývoje se jí podařilo prosadit se mezi zahraničními výrobci nákladních aut a podstatně navýšit svůj vývoz. Nejen o tom jsme hovořili s předsedou představenstva společnosti Lešikar Jakubem Lešikarem.

Štítky Rodinná firma, Automobilový průmysl, Výzkum a vývoj, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.