Články se štítkem: Rodinná firma

Želetavská kamna zahřejí na těle i na dušiObjevme znovu teplo rodinného krbu

thumbnail

Zanedlouho bude rodinná firma Brabenec spol. s r.o. slavit významné jubileum. Je to bezmála 100 let, co Jan Brabenec založil malou strojírnu, která mezi světovými válkami vyráběla zemědělské stroje, motory na dřevoplyn a zajišťovala kovovýrobu pro celý region. Stoletá tradice žije dál v rukou dcery Josefa Brabence Evy Bervidové a jejího manžela, kteří firmu převzali v roce 2012 a s láskou rozvíjejí značku Želetavská kamna.

Štítky Tradice, Rodinná firma

číst celý článek

Proma Reha dodala lůžka i pro zaoceánskou loď

thumbnail

Proma Reha sklízí úspěchy ve světě. Česká rodinná firma, která je významným zaměstnavatelem v odlehlém regionu u česko-polských hranic, vyváží například do východní Evropy (především pak do Ruska), severní Afriky, na Blízký východ a od roku 2018 také do Skandinávie. „Za tuto dobu jsme prostřednictvím naší norské partnerské firmy Gymo AS vyvezli na skandinávský trh desítky našich produktů. Asi nezajímavější zakázkou bylo dodání lůžek a nábytku na zaoceánskou loď,“ začíná naše povídání majitel a jednatel společnosti Radek Jakubský.

Štítky zdravotnický průmysl, Rodinná firma

číst celý článek

Lubomír Dvořák: Buduji firmu pro své vnukyRád bych, aby zůstala světovou jedničkou

thumbnail

Víte, že existují rádiově řízené sekačky na trávu, které umí „tančit“? A že je vyvíjí a vyrábí česká rodinná firma z Pohledu u Havlíčkova Brodu? „Jsme držitelem několika světových a evropských patentů v různých strojních odvětvích na dálkově řízené svahové sekačky Spider,“ říká zakladatel a ředitel společnosti Lubomír Dvořák, držitel ocenění Česká hlava 2013 a strojař tělem i duší.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství, Inovace, KB

číst celý článek

Domy jako stromyLIKO-Vo – Průmyslový stavební objekt třetího tisíciletí

thumbnail

Český hydrometeorologický ústav vydal v dubnu 2019 prohlášení, v němž konstatoval deficit srážek v míře běžného ročního úhrnu za čtyřletou periodu posledních let. Jako by každý rok pršelo o 25 % méně. Ve spojení se stále se zhoršujícími podmínkami pro zasakování vody a oteplováním klimatu se enormní rychlostí dostáváme do situace, kdy v našich povrchových i podzemních zdrojích nemáme dostatek kvalitní vody. A na tom zatím bohužel nic nemění ani bohaté srážky v letošním májovém období.

Štítky Environment, Rodinná firma

číst celý článek

Vývoj je krásné dobrodružství

thumbnail

Každá zakázka je rovnice plná známých i neznámých. „vývoj je natolik nepředvídatelný, že výsledný produkt se tomu původně zamýšlenému jen více či méně přibližuje,“ upozorňuje na podnikatelské riziko Jaromír Hvížďala, spolumajitel české rodinné firmy, která se řadí mezi světovou špičku ve vývoji a výrobě automatizovaných výrobních a montážních linek.

Štítky Nové technologie, Výzkum a vývoj, Rodinná firma

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.