Články se štítkem: Rodinná firma

S volšovýma rukama byste se u Blažků nechytli

thumbnail

Co myslíte? Kdy je člověk spokojenější? V téměř stoprocentně efektivním, komplexně automatizovaném provozu, kdy mačká jen tlačítka, nebo když kombinuje teoretické a manuální dovednosti s kreativitou a invencí? „Nedovedu si představit, že bych pracovala v kybernetickém provozu, nebo dokonce, byť materiálně zajištěná, neměla co dělat,“ poznamenala při naší procházce dílnami obchodní ředitelka společnosti Blažek Glass Barbora Hanousková.

Štítky USA, Sklářský průmysl, Rodinná firma, Design, CzechTrade

číst celý článek

Dušan Sedláček: Náš největší kapitál jsou lidé

thumbnail

„Někdy náš produkt může vypadat hodně obyčejně, jako kus gumy,“ usmívá se ředitel společnosti Gumex Dušan Sedláček při naší návštěvě v jejím strážnickém sídle. „Ovšem není guma jako guma. Třeba vyrobit takové těsnění, aby plnilo ve stroji bezchybně svou funkci, je skoro alchymie: zvolit správný materiál, který bude garantovat stoprocentní výkon a dlouhodobou životnost, všechno správně spočítat, ale taky odhadnout, protože u nových produktů nikdy přesně nevíte, jak se budou chovat v provozu.“ Pryžové a plastové výrobky Gumexu nejsou samy o sobě nijak zvlášť sofistikované, ale mají vysokou přidanou hodnotu tím, že se stávají nedílnou součástí například velmi složitých CNC strojů, které by bez nich nemohly fungovat.

Štítky Rodinná firma, Plasty a pryže

číst celý článek

Srba není jen značka

thumbnail

Téma předávání rodinných firem a nástupnictví je dnes v kurzu. Nejrůznější vzdělávací a marketingové společnosti se předhánějí s nabídkou poradenských služeb či konferencí na podobná témata, média nabízejí katastrofické scénáře. Celosvětově prý vstoupí do druhé generace pouze tři rodinné firmy z deseti. A do třetí už jen jedna z deseti. Stoprocentně vím, že Norbert Srba, zakladatel a dnes spolumajitel úspěšně fungující rodinné společnosti, která nese jeho jméno, na žádné z takových konferencí nikdy nebyl. Vždycky se řídil především zdravým rozumem. Je to vizionář, muž baťovského typu, který jde rychle od slov k činům a jasně za svým cílem. Firmu předal svým dětem přirozeně a dnes v ní funguje bez nadsázky celá rodina. Že jsou výborný tým, který se doplňuje a táhne za jeden provaz, cítíte u nich z každého detailu.

Štítky Automobilový průmysl, Rodinná firma

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.