Články se štítkem: kb

Získat pro firmu prostředky na inovace nemusí být složité

Naše společnost je největším a nejvýznamnějším dodavatelem lepenkových výrobků z recyklovaného materiálu pro archivaci. Tím, že produkty, které vyrábíme, vznikají zpracováním sběrového papíru a jsou zcela recyklovatelné, šetříme životní prostředí. I naše dřívější investice do modernizace výroby nesly významný efekt energetických úspor. Nyní uvažujeme o dalších investicích do rozvoje firmy a inovací, jaké jsou další možnosti v oblasti zvýhodněného financování? Marek Michálko, jednatel společnosti EMBA, spol. s r.o.

Štítky KB, Inovace, Dotace, EU

číst celý článek

David Formánek: Komerční banka má ráda efektivní změnyV úsporách energií to platí dvojnásob

thumbnail

Přes jednu miliardu korun již uvolnila Komerční banka na zvýhodněné financování energetických úspor malých a středních podniků v rámci programu EuroEnergie. „Byli jsme k této spolupráci před dvěma lety přizváni Evropskou investiční bankou, protože máme nejen specialisty, kteří se dlouhodobě zabývají otázkou financování energetických projektů, ale ovládají také problematiku získávání dotací EU. Rádi podporujeme to, co má hlubší smysl,“ zahájil náš rozhovor David Formánek, člen představenstva Komerční banky zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky KB, Úspory energií

číst celý článek

Podporujeme rozvoj moderních energetických řešení

„Naše společnost se zabývá průmyslovými aktivitami v sektoru letecké techniky. Inovace a moderní technika nám umožňují být úspěšným výrobcem v mezinárodním měřítku. Zajímáme se také o provozní náklady a možnosti v tomto směru investovat do pokročilých technologií obnovitelných zdrojů energie. Kde vidíte největší potenciál k rozvoji?“ Jaroslav Potměšil, jednatel HPH, s.r.o.

Štítky Energetika, KB

číst celý článek

Michel Macagno: Rusku zvenčí neporozumíteMusíte se tam vydat

thumbnail

O Rusku jsme si povídali s Francouzem Michelem Macagno, který strávil šest let na pozici ředitele korporátního bankovnictví v Rosbank. Za tu dobu poznal nejen Moskvu, ale projezdil zemi křížem krážem. Protože, jak zdůrazňuje, pokud tam chcete udělat obchod, musíte se za svými klienty vydat třeba tisíce kilometrů daleko. Dnes působí v Komerční bance v Praze. Zodpovídá za oblast globálního transakčního bankovnictví skupiny Société Générale v regionu střední a východní Evropy a Ruské federace.

Štítky Rusko, Finance, KB

číst celý článek

Miroslav Hiršl: Správná banka je něco jako rodinný lékař

thumbnail

„Myslíme si, že jsme mistři improvizace, ale třeba Černohorci nás strčí do kapsy. Dokáží hotová kouzla, avšak dlouhodobé plánování a systematický přístup není zrovna jejich silná stránka. Zato si umí užívat života daleko víc než my. Stráví sice v práci méně hodin, ale přesto ji dokáží odvést dobře, protože vyhmátnou to podstatné a dají tomu prioritu. To mi bylo během mého čtyřletého působení v Podgorici hodně sympatické. Když totiž dvanáct let dojíždíte do Prahy z Hradce Králové a strávíte každý den minimálně dvě a půl hodiny v autě, pak vás každá porada, co nikam nevede, rozladí,“ začínáme netradičně nad obálkou našeho balkánského vydání rozhovor s Miroslavem Hiršlem, který se z pozice generálního ředitele a člena představenstva Société Générale Montenegro stal v srpnu členem představenstva Komerční banky zodpovědným za distribuční síť. Zdá se, že do čela KB přichází další zkušený praktik, který během více než dvaceti let poznal bankovní procesy skutečně skrz naskrz.

Štítky KB, Nové technologie, Černá Hora

číst celý článek
1 7 12 14 15 16 17 18 19 20 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.