Články autora: Shutterstock

Británie je jako magnetČeské MSP se jí obávají zbytečně

thumbnail

Vyspělý britský trh se může českým malým a středním exportérům jevit jako příliš velké sousto. Zatímco velké tuzemské společnosti, většinou napojené na zahraniční kapitál a mezinárodní dodavatelské řetězce, se převážně jako subkontraktoři ve Velké Británii již pevně etablovaly, pro řadu menších firem zůstávají ostrovy teritoriem málo prozkoumaným a obávaným. Přitom právě pro ně může být Spojené království velmi atraktivní.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Belgie je bránou do světa

thumbnail

Kolébka průmyslové revoluce a strategická křižovatka umístěná mezi velkými hráči – Francií a Nizozemskem, Německem a Británií. To je Belgie. Kromě toho, že se zde setkává sever a jih Evropy, je díky svým přístavům také významnou bránou, skrze níž oběma směry proudí zboží mezi Evropou a zbytkem světa. Právě unikátní poloha vedla k umístění evropských a euroatlantických institucí právě v Belgii.

Štítky Belgie, Exportní šance

číst celý článek
1 15 30 44 55 56 57 58

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.