Články autora: archiv autora

Česko-kalifornská obchodní komora bude pomáhat českým podnikatelům na západním pobřeží USA

thumbnail

Země EU obchodně zastoupené v Kalifornii jsou si vědomy toho, že jde o pátou nejsilnější ekonomiku na světě, mají proto rozvinuty různé formy pomoci podnikatelům, které jim pomáhají uplatnit se na zdejším trhu, získat informace, kontakty a partnery. K tomu je vytvořena Asociace amerických evropských obchodních komor a obchodních asociací (AAECCBA) se sídlem v San Francisku. S českým generálním konzulátem v Los Angeles spolupracujeme již delší dobu zejména v podnikatelské agendě a úvaha o založení komory spojující zdejší a české firmy vznikla právě tam.

Štítky Exportní šance, Z praxe, Kalifornie, Podpora exportu, MZV

číst celý článek

Místo kampaně dort pejska a kočičkyaneb 8 chyb marketingových manažerů

thumbnail

Víte, kolik marketingových manažerů potřebujete k výměně žárovky? Dva. Jednoho, který žárovku vymění, a druhého, který by ji vyměnil lépe. My marketéři jsme sebevědomé osobnosti, máme názor na každý problém a odpověď na každou otázku. Tu a tam však, zahleděni do své geniální kreativity a brilantních rozhodovacích schopností, nemusíme přes stromy vidět les. Pojďme se tedy podívat na nejčastější chyby, které se v řízení českých značek vyskytují.

Štítky Marketing

číst celý článek

Podnikatelé společně aneb Mise do Washingtonu a Chicaga

thumbnail

Většina z nás, kteří do Spojených států amerických necestujeme pravidelně, má obrázek o této velké zemi utvořený zejména ze sdělovacích prostředků a seriálů, jako jsou třeba House of Cards nebo Chicago Hope. Záměrně jsem vybral tyto dva seriály, jelikož jsem měl v červnu možnost se v rámci…

Štítky USA

číst celý článek

Slavná Kamenickošenovská Eliáška vybavila Křišťálový palác v Orientu

thumbnail

Nejvýznamnější oblast Čech, kde po staletí vyrábějí luxusní sklo vyvážené do celého světa, exkluzivně pak do Orientu, na Blízký východ a dokonce i do vzdálené Indie, najdeme v Lužických horách. Přestože byl prvním zakladatelem zdejšího sklářství i obchodu se sklem jistý pan Kreibich, jemuž nemůžeme toto prvenství vzít, zdejším nejvýznamnějším sklářským klanem byla rodina Palmeových. Nejslavnějším z rodu je pak nesporně Elias Palme (1827–1893), majitel vyhlášené sklářské fabriky v Kamenickém Šenově a navíc zakladatel šenovského lustrařství.

Štítky Legendy, Sklářství, Blízký východ, Indie

číst celý článek

Svitákův experiment aneb První rakousko-uherské auto pochází z Moravy

thumbnail

Víte, že první pořádné auto na našem území vzniklo vlastně spontánně? Jeho plány se dělaly až dodatečně. Přesto se do dějin zapsalo svou originalitou a luxusním designem. Slavný český automobilový konstruktér a vynálezce Leopold Sviták je postavil v letech 1897 až 1898. Dostalo jméno NW Präsident a bylo prvním továrně vyráběným sériovým automobilem nejen na území dnešního Česka (v Kopřivnici, dnes Tatra), ale v celém Rakousko-Uhersku.

Štítky Legendy, Automobily

číst celý článek

Bratranci Veverkové a jejich ruchadlo aneb Jak Češi ovlivnili evropské zemědělství

thumbnail

Je přelom 18. a 19. století a zemědělství v našich končinách prožívá převratnou dobu. Dramaticky roste počet obyvatel a je stále těžší je uživit. Hledá se, jak hospodařit s větším efektem. Zavádění nových plodin, jako byly třeba brambory, a rentabilita jejich pěstování naráží na řadu problémů. A mezi nejvýraznější je v té době řazena orba. Čím kvalitnější a hlubší, tím pro úrodu lépe. Jenže jak? Evropa i v tomto směru volá po inovacích…

Štítky Zemědělství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.