Profiliga firem

Jeden trubkový laser nahradí celé výrobní oddělení

thumbnail

Společnost R.D.I. je ve svém oboru jedničkou na českém trhu, což bylo při rozhovoru s jejím jednatelem Miroslavem Brabcem na jeho odborném záběru patrné. V předváděcí hale, kterou firma vybudovala pro zákazníky ve své centrále v Brandýse nad Labem, jsme měli možnost si vystavené technologie pro zpracování trubek, profilů a plechů prohlédnout pěkně zblízka. V akci jsme mohli sledovat i zcela novou a v republice unikátní technologii laserového řezání, na kterou první zákazníci teprve čekají. K ní brandýské firmě pomohl program Expanze-úvěry od ČMZRB.

Štítky Strojírenství, ČMZRB

číst celý článek

České firmy a akademická sféra vytáhly do boje s koronavirem těžké zbraně: inovace

thumbnail

O vzniku platformy Spojujeme Česko, která reagovala na propuknutí pandemie koronaviru a nutnost zajistit potřebné zdravotnické a ochranné pomůcky, inovativní produkty či služby, jsme vás informovali v minulém čísle TRADE NEWS. Cílem je rychle a efektivně hledat nová řešení a propojit vhodné tuzemské partnery. Takových interakcí vznikají desítky.

Štítky Inovace, Zdravotnický průmysl, Spojujeme Česko

číst celý článek

Pardam Nano4fibers: Z výrobní popelky byznysovou princeznou

thumbnail

Ještě v závěru minulého roku nevypadaly nanovlákenné respirátory ani zdaleka na produktový trhák. V roce 2019 jich roudnická firma Pardam Nano4fibers, která vyvíjí a vyrábí nanomateriály, prodala pouhých 1700 kusů. Koronavirová krize však udělala z výrobní popelky byznysovou princeznu. Od května 2020 mají díky nové výrobní lince v plánu produkci zvýšit na půl milionu kusů měsíčně a chystají nový závod čistě jen na výrobu nanovlákenných respirátorů.

Štítky Nanotechnologie, Nové technologie

číst celý článek

Medicína katastrof je náš denní chleba

thumbnail

„Než uplyne nejkratší inkubační doba covidu-19, obletím dvakrát zeměkouli. A když ráno cestou do práce nastoupím na Petřinách do metra, pak přestoupím na trasu B a nakonec nasednu do tramvaje, která mě doveze na Bulovku, potkám za tu dobu víc lidí než můj pradědeček možná za celý život. Někdo ze spolucestujících přiletěl třeba z Patagonie a jiný se chystá odletět do Japonska,“ zamyslel se nedávno nad propojeností globalizovaného světa přední český infektolog Ladislav Machala.

Štítky Zdravotnický průmysl, Inovace, Pandemie

číst celý článek

Jana Slováková: Krize k byznysu patří

thumbnail

„V následujících dnech jen pár našich pracovníků vyexpeduje již vyrobené stroje, které jsme měli dodat v průběhu příštích tří týdnů, a v pondělí přerušujeme provoz zatím do Velikonoc,“ řekla mi obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková, když jsem jí volala ve středu osmnáctého března.

Štítky Inovace, Jižní Korea, Japonsko, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.