Profiliga firem

Proma Reha dodala lůžka i pro zaoceánskou loď

thumbnail

Proma Reha sklízí úspěchy ve světě. Česká rodinná firma, která je významným zaměstnavatelem v odlehlém regionu u česko-polských hranic, vyváží například do východní Evropy (především pak do Ruska), severní Afriky, na Blízký východ a od roku 2018 také do Skandinávie. „Za tuto dobu jsme prostřednictvím naší norské partnerské firmy Gymo AS vyvezli na skandinávský trh desítky našich produktů. Asi nezajímavější zakázkou bylo dodání lůžek a nábytku na zaoceánskou loď,“ začíná naše povídání majitel a jednatel společnosti Radek Jakubský.

Štítky zdravotnický průmysl, Rodinná firma

číst celý článek

Chytrá města jsou zelená

thumbnail

Dnešní technologicky vyspělá civilizace klade při svých aktivitách stále vyšší nároky na ekologickou udržitelnost a vhodnost pro místní klimatické podmínky. V rytmu doby tepe i srdce loni založené společnosti Envilope, jejímž posláním je vyhledávat a vyvíjet řešení pro stavebnictví, která spolupracují s přírodou. U mladé firmy s krátkou historií hraje přitom důležitou úlohu i podpora banky.

Štítky Environment, KB

číst celý článek

Společně to zvládnemePushpak Prakash je toho nejlepším důkazem

thumbnail

„V indicko-českých obchodních vztazích vidím obrovské možnosti a mnohé z nich stále nevyužité,“ říká Pushpak Prakash, majitel společnosti Pushpak Products a honorární konzul České republiky v Bengalúru. Díky své píli a cílevědomosti se postupně vypracoval téměř z ulice přes založení rodinné firmy až do dnešní pozice mezinárodně oceňovaného podnikatele a honorárního konzula. Vedle toho je členem představenstev různých oborových svazů a působí také na indickém ministerstvu pro malé a střední podniky. Je zkrátka ztělesněním toho, že nic není nemožné – a to je také jeho celoživotním krédem.

Štítky Indie

číst celý článek

Indie je o hledání rovnováhy v životě i v podnikání

thumbnail

Před rokem touto dobou měla za sebou naše indická pobočka první plný rok provozu. Létal jsem tam každý měsíc a k tomu jsme ještě měli na místě našeho zkušeného českého manažera. Tenkrát jsme právě dokončili velkou stavbu pro tchajwanského dodavatele součástek pro Apple, která nás stála hodně úsilí a náš indický tým ji sotva zvládl i přes intenzivní podporu českých kolegů. Před rokem touto dobou bych si ani ve snu nepředstavil, že dnes již sedm měsíců bude naše indická pobočka fungovat a růst bez jakéhokoliv dohledu a pomoci z Evropy kromě komunikace přes Teams a WhatsApp. Covid nám nedal na výběr a díky tomu jsme se posunuli dál.

Štítky Indie, Likos

číst celý článek

Indický sektor SME skrývá obrovský potenciál i pro české firmy

thumbnail

„Současný růst Indie a technologická úroveň České republiky nás vedou k vzájemně prospěšné spolupráci,“ říká Raja Arjun, ředitel pro strategii indické realitní společnosti Raja Capital. Pod jeho vedením prochází nyní tradiční rodinná firma transformací v korporátní společnost s moderní vizí budoucího životního stylu v Indii.

Štítky Indie

číst celý článek

PBS India: Tradiční český výrobce posiluje svou pozici na indickém trhu

thumbnail

Některé naplánované aktivity českých exportérů nezastavila ani covidová pandemie. Patří mezi ně i akciová společnost PBS Group, která založila dceřinou firmu PBS India Private Limited a otevřela své zastoupení v jihoindické metropoli Bengalúru. Podle slov Petra Motýla z PBS Group a člena představenstva PBS India je toto jen logický krok k posílení již tak velice dobré pozice v Indii a vytvoření zázemí pro další expanzi. „Počítáme s tím, že do budoucna v této části světa vytvoříme pro značku PBS významnou obchodní základnu,“ neskrývá ambiciózní plány.

Štítky Indie, Letecký průmysl, Strojírenství

číst celý článek
1 11 12 13 14 15 16 17 24 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.