Profiliga firem

Jiří Sobek: V Turecku jsme jedni z nejdražších, a přesto naše prodeje rostou

thumbnail

Turečtí obchodníci jsou známí tím, že smlouvají o každou liru. A ani rychle rostoucí ekonomika na tom nic nezměnila. Jestli však předpokládáte, že jediná možnost, jak u nich obstát, je nabízet levné zboží, jste na omylu. Levného zboží mají v Turecku dost. Se zkušenostmi z oboru zdravotnické techniky se s námi podělil Jiří Sobek, oblastní obchodní manažer Borcad cz, který má ve fryčovické firmě na starosti téměř dvacítku evropských trhů.

Štítky Turecko, Zdravotnická technika

číst celý článek

Jak se bránit před padělky?

thumbnail

Padělání peněz, dokumentů a výrobků bylo vždy považováno za vážný zločin. Přesto jsou padělatelé, unášeni vidinou zisku, ochotni riskovat. Jeden velmi sofistikovaný recept na to, jak se bránit jejich vynalézavosti, má přerovská společnost Filák. A navíc s jejími produkty nemusí jít ani pro menší firmy o neúnosně nákladnou záležitost.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko

číst celý článek

Quo vadis, český strojaři?

V době mezi světovými válkami patřilo Československo mezi deset nejvýznamnějších strojírenských zemí světa. Jakkoli se touto charakteristikou již nelze těšit, strojírenství je pro nás nadále oborem, který táhne zaměstnanost a prosperitu celého státu. Z tradic se však nedá žít věčně. Nyní stojíme na rozcestí a před námi je úkol zvolit další směr. Berme to jako dobrou zprávu. Znamená totiž, že zatím ještě máme na výběr.

Štítky Strojírenství, Vzdělávání, Inovace

číst celý článek

U nás platí – odliš se, nebo zemři

thumbnail

S majitelem libčické firmy LUGI Michalem Peřinou jsem se setkala pár dní před letošní velkou vodou. Z oken Uhelného mlýna, který loni nedaleko své výrobní haly rekonstruovali a letos se stal absolutním vítězem Grand Prix architektů, tedy nejlepší tuzemskou stavbou 2012, jsem se kochala výhledem na tehdy ještě poklidnou hladinu Vltavy a skály za ní. Michal Peřina má ten pohled taky rád. Aby si ho ještě víc užil, vyleze si po požárním žebříku na střechu mlýna. Tam jsem se neodvážila. Nejsem horolezec jako on.

Štítky Inovace, Design, Nábytkářství

číst celý článek
1 13 24 36 39 40 41 42 43 44 45 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.