Profiliga firem

Věda jako zboží aneb Jak zatočit s artrózou nebo parodontózou

thumbnail

Premiér v demisi zvedl nedávno svou kritikou nízké efektivity vynaložených prostředků vedení Akademie věd ze židlí. Podle předsedy AV ČR Jiřího Drahoše však nelze z poklesu konkurenceschopnosti některých českých firem vinit základní výzkum. Podle Českého statistického úřadu u nás pracuje asi 55 tisíc pracovníků ve výzkumu a vývoji, přes padesát procent z nich působí v podnikatelské sféře a na Akademii věd připadá jen 13 %. Proč tedy konkurenceschopnost ČR stále klesá?

Štítky Zdravotnictví, Věda, Inovace

číst celý článek

Z Istanbulu míříme dál na východ

thumbnail

I když se svět globalizuje, pronikání velkých potravinářských výrobců na trhy jednotlivých zemí tím není jednodušší. Je totiž specifikem tohoto odvětví, že producenti musí zohledňovat odlišné stravovací návyky jednotlivých národů. Plně to platí i o německé firmě Haribo. Není náhoda, že jeden ze svých nejnovějších závodů má v tureckém Istanbulu. Jak říká Rostislav Němec, vedoucí jejího obchodního zastoupení pro Česko a Slovensko, důvod je jednoduchý: podnik odtud chce zahájit velkou ofenzivu na trhy islámských zemí.

Štítky Turecko, Potravinářství

číst celý článek

Druhotná platební neschopnost sílí

thumbnail

„Sedmdesát procent nemocnic nám platí tři měsíce až rok po době splatnosti a situace se stále zhoršuje. Nejtíživější je u státních subjektů, z nichž většina platí faktury pozdě, podobně jako klienti v Polsku. A to nám notně komplikuje život,“ potvrzuje informace o špatné finanční kondici našeho zdravotnictví jednatelka a výkonná ředitelka společnosti Medites Pharma Libuše Franová.

Štítky Zdravotnictví

číst celý článek
1 12 24 35 37 38 39 40 41 42 43 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.