Profiliga firem

Exportujeme hlavně na Balkán a do bývalých sovětských republik

thumbnail

Brněnská společnost HIWIN je jedním z největších tuzemských dodavatelů lineární techniky. Stála například u zrodu simulátoru, který umožňuje předcházet selhání náhrad kolenních kloubů, uvedla na trh kompletní laser pro bezkontaktní dělení nekovových materiálů, prvotřídními komponenty lineárního vedení osadila největší 3D tiskárnu na světě a podílela se na vývoji tomografu s největším rozsahem polohování v Čechách, který je umístěn v Centru Excelence Telč. Tak známe HIWIN dosud. Kam firma směřuje nyní a jaké má plány?

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko, Balkán, Ukrajina

číst celý článek

Dobře navržený sklad umí výrazně ušetřit

thumbnail

O tom, že vymyslet efektivní a plně funkční skladovací prostory a ušít je každému klientovi na míru je věda, ví své jednatel chrudimské společnosti Proman Pavel Nekut. „Mnohdy si zákazník přeje třeba vysokou nosnost polic, ale neuvědomí si, že tam těžké zboží obsluha ručně neuloží. A v danou chvíli nepřemýšlí, jak bude sklad využívat za několik let. Od toho má nás, abychom pro něj našli to nejlepší řešení,“ zdůrazňuje.

Štítky Inovace

číst celý článek

V souladu s tradicí i přírodou

thumbnail

Řeznické řemeslo má v Písku velmi pestrou a bohatou historii. Písečtí řezníci měli svůj cech a používali cechovní pečeť s letopočtem 1641. Není tedy divu, že zde byl už v 50. letech minulého století postaven jeden z prvních moderních závodů na zpracování masa v Česku. Vloni si akciová společnost Maso uzeniny Písek nadělila k 20. výročí své privatizace řadu inovací ve své obchodní a výrobní strategii.

Štítky CNG, Environment, šetření energií

číst celý článek

Jak se daří po roce, český strojaři?

thumbnail

„Docela dobře,“ zněla by zatím nejspíš většinová odpověď. Není divu, když se Evropě potažmo Německu daří, český průmysl šlape jako dobře promazaný stroj. Mírný pokles či recese se projeví až postupně, setrvačnost u segmentu malých a středních firem se počítá zhruba na tři až šest měsíců. Závislost na našem nejbližším západním sousedovi mnohým uším nezní lichotivě, statistiky jsou však neúprosné. Fakta ještě více. I když vyrábíte v Asii a vaše produkty tento kontinent vlastně ani neopustí, je dost pravděpodobné, že i tam dodáváte do koncernu třeba Volkswagen.

Štítky Strojírenství, Podpora exportu, Inovace

číst celý článek
1 12 24 34 35 36 37 38 39 40 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.