Profiliga firem

V Číně preferují červené a vybírají hlavně očima

thumbnail

Na letošních čínských veletrzích zaujalo české víno. Konkrétně červená Frankovka z rodinného Vinařství Ludwig v exkluzivní lahvi s vnitřním spirálovým embossingem získala na šanghajském veletrhu Sial cenu za inovace. „Číňané mají totiž rádi novinky, z vín upřednostňují červená a kladou velký důraz na zajímavý obal,“ vysvětluje ředitelka marketingu zmíněného vinařství Liana Hrabálková. Nutno dodat, že ocenění Sial Innovation Selection víno dostalo jako jeden z třiceti produktů z celého světa, což byl v sedmitisícové konkurenci přihlášených výrobků vskutku úspěch.

Štítky Čína, Potravinářství

číst celý článek

Příště budu muset zpívat karaoke

thumbnail

Zahájení exportních aktivit v Japonsku bylo v případě brněnské firmy Invea-Tech mnohem víc dílem náhody než promyšleného plánu. „Kontakty vedly až na Czech IT Day v Tokiu a tam se objevil člověk, který měl zájem naše technologie v Japonsku prodávat,“ říká Rostislav Vocilka, jenž Invea-Tech řídil vlastně ještě dříve, než vznikla. U samotného zrodu společnosti, který se udál na akademické půdě, byl i nynější obchodní ředitel Jiří Tobola. S oběma jsme si povídali v Jihomoravském inovačním centru (JIC), kde společnost sídlí.

Štítky Japonsko, Inovace

číst celý článek

Srba není jen značka

thumbnail

Téma předávání rodinných firem a nástupnictví je dnes v kurzu. Nejrůznější vzdělávací a marketingové společnosti se předhánějí s nabídkou poradenských služeb či konferencí na podobná témata, média nabízejí katastrofické scénáře. Celosvětově prý vstoupí do druhé generace pouze tři rodinné firmy z deseti. A do třetí už jen jedna z deseti. Stoprocentně vím, že Norbert Srba, zakladatel a dnes spolumajitel úspěšně fungující rodinné společnosti, která nese jeho jméno, na žádné z takových konferencí nikdy nebyl. Vždycky se řídil především zdravým rozumem. Je to vizionář, muž baťovského typu, který jde rychle od slov k činům a jasně za svým cílem. Firmu předal svým dětem přirozeně a dnes v ní funguje bez nadsázky celá rodina. Že jsou výborný tým, který se doplňuje a táhne za jeden provaz, cítíte u nich z každého detailu.

Štítky Automobilový průmysl, Rodinná firma

číst celý článek

Trendy přejí jednoduchosti a intuitivnosti

thumbnail

Jestliže musel výrobce elektronických kontrolních systémů pro energetiku ComAp před skoro čtvrtstoletím vzdorovat konkurenci desítek firem, nyní se spolu se dvěma dalšími producenty řídicích jednotek dieselových, plynových nebo dvoupalivových a dalších druhů generátorů drží na špičce.

Štítky Inovace

číst celý článek

Nejcennější komoditou bude vedle vody soukromí

Odposlechy a úniky dat. Vděčné mediální téma – a nejen mediální. „Pokud se vás to netýká, berete to jako daň dnešní době, navíc zdůvodněnou tím, že jde o vaše bezpečí. Jenže podobné metody jsou snadno zneužitelné. Zažil jsem to sám na sobě,“ zahajuje naše setkání Petr Beneš, majitel několika firem, které operují v oblasti internetových technologií.

Štítky Inovace, Komunikace, ICT, Mladý byznys

číst celý článek

Remoska žije a má svého anděla

thumbnail

„Při jedné návštěvě Prahy jsem se ptala své sestřenice, co by si ode mne přála k Vánocům. Řekla mi, že remosku. Když jsem zjistila, o čem je řeč, napadlo mne, proč se tak zajímavý český výrobek neprodává i u nás v Anglii. Zeptala jsem se na to telefonicky majitele firmy pana Svobody a rychle jsem se s ním dohodla, že mu seženu obchodního partnera. Odpověděl velice sympaticky – vy jste můj anděl. Moje kamarádka hned remosku, kterou jsem jí přivezla do Anglie, vyzkoušela a do svého obchodního řetězce s kuchyňskými výrobky objednala z Frenštátu 1500 kusů na rok. Ale ty se prodaly za jediný týden! A v roce 2001 česká remoska získala ocenění časopisu Good Housekeeping – Innovation of the Year,“ zavzpomínala pro TRADE NEWS paní Milena Grenfell-Baines, která se jako mladá dívka takřka na poslední chvíli dostala do transportu z Čech na ostrovy před invazí německých nacistických vojenských kolon.

Štítky Potravinářství, České patenty, Anglie

číst celý článek
1 13 24 31 32 33 34 35 36 37 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.