Profiliga firem

Američtí zákazníci netrpí předsudky

thumbnail

Asi před 150 lety prohlásil Abraham Lincoln: „Odbourej cla, otevři hranice volnému obchodu, a naši dělníci klesnou na úroveň nevolníků.“ I v současné době mají Spojené státy mezi exportéry pověst trhu ostražitého vůči zahraniční produkci a s přísnými ochranářskými opatřeními. „Taková tvrzení nelze pronášet bez kontextu a konkrétní osobní zkušenosti,“ namítá ředitel pro strategii a marketing společnosti Jihostroj Hynek Walner.

Štítky USA, Strojírenství, KB

číst celý článek

S volšovýma rukama byste se u Blažků nechytli

thumbnail

Co myslíte? Kdy je člověk spokojenější? V téměř stoprocentně efektivním, komplexně automatizovaném provozu, kdy mačká jen tlačítka, nebo když kombinuje teoretické a manuální dovednosti s kreativitou a invencí? „Nedovedu si představit, že bych pracovala v kybernetickém provozu, nebo dokonce, byť materiálně zajištěná, neměla co dělat,“ poznamenala při naší procházce dílnami obchodní ředitelka společnosti Blažek Glass Barbora Hanousková.

Štítky USA, Sklářský průmysl, Rodinná firma, Design, CzechTrade

číst celý článek

V zemi draka jsou evropské stroje „in“

thumbnail

Desetileté působení dceřiné společnosti TOS Kunming v jižní Číně a 250 prodaných strojů z její produkce na čínský trh. To je vizitka, která z lídra mezi světovými výrobci obráběcích strojů – tuzemské značky TOS Varnsdorf dělá v zemi draka klíčového hráče. Proto jsme požádali o rozhovor jejího obchodního ředitele Miloše Holakovského.

Štítky Strojírenství, Čína, Rusko, Inovace

číst celý článek

Rádi otevřeme dveře do Číny i ostatním

thumbnail

Čínská vláda nedávno vyhlásila program zavádění high-tech technologií do sériové výroby. Na mnoha místech v zemi začala budovat rozvojové zóny, v nichž nabízí firmám z celého světa administrativní a výrobní prostory. Této příležitosti využila společně s Kuličkovými šrouby Kuřim také společnost Hestego.

Štítky Čína, Strojírenství

číst celý článek

Dušan Sedláček: Náš největší kapitál jsou lidé

thumbnail

„Někdy náš produkt může vypadat hodně obyčejně, jako kus gumy,“ usmívá se ředitel společnosti Gumex Dušan Sedláček při naší návštěvě v jejím strážnickém sídle. „Ovšem není guma jako guma. Třeba vyrobit takové těsnění, aby plnilo ve stroji bezchybně svou funkci, je skoro alchymie: zvolit správný materiál, který bude garantovat stoprocentní výkon a dlouhodobou životnost, všechno správně spočítat, ale taky odhadnout, protože u nových produktů nikdy přesně nevíte, jak se budou chovat v provozu.“ Pryžové a plastové výrobky Gumexu nejsou samy o sobě nijak zvlášť sofistikované, ale mají vysokou přidanou hodnotu tím, že se stávají nedílnou součástí například velmi složitých CNC strojů, které by bez nich nemohly fungovat.

Štítky Rodinná firma, Plasty a pryže

číst celý článek
1 12 24 29 30 31 32 33 34 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.