Rozhovory

Vlastně máme pouze dvě alternativy: Buď si potřebné vypěstujeme, nebo vytěžíme

thumbnail

Přírodní bohatství je jednou ze základních podmínek existence lidstva na Zemi. Jelikož není rovnoměrně rozložené a protože se jednotlivé společnosti liší ve schopnosti ložiska najít, exploatovat a získané suroviny zužitkovat, generuje velké rozdíly v bohatství – a moci – států. Jak je na tom dnešní Česká republika? Jak moc jsme dnes bohatí, či chudí? I o tom jsme hovořili s Pavlem Kavinou, ředitelem odboru surovinové a energetické bezpečnosti na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.

Štítky Energetika, Surovinová bezpečnost, Zdroje

číst celý článek

Petr Koubský: Nevěřte ve všemocnost IT

thumbnail

Každých osmnáct měsíců se výkon počítačů na planetě zdvojnásobí. Jak se zorientovat v digitálních datech a jak ochránit ta, která jsou pro nás důležitá? Jak se mohou firmy bránit vynalézavým marketingovým praktikám IT průmyslu? A skutečně potřebujeme nejžhavější softwarové novinky? V rozhovoru s internetovým a komunikačním analytikem Petrem Koubským jsme dostali otevřené a někdy velmi překvapivé odpovědi.

Štítky ICT

číst celý článek

Chceme vědět, co exportéři skutečně potřebují

V rámci letošního 17. ročníku Exportní ceny DHL UniCredit připravila společnost NSG Morison průzkum mezi přibližně stovkou tuzemských vývozců. Vyplynulo z něj, že největší procento z nich našlo pomoc v agentuře CzechTrade (více než třetina). Co jim vlastně vládní agentura na podporu obchodu může nabídnout? Na to jsme se zeptali jejího generálního ředitele Radomila Doležala.

Štítky Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Tomáš Hartl: Výrobcům zelené energie přinášíme jistotu a stabilitu

thumbnail

Je známo, že společnost E.ON dodává svým zákazníkům více než dvacet procent elektřiny vyrobené výhradně z obnovitelných zdrojů (OZE) a je jedničkou na trhu ve výkupu této elektřiny v České republice. Pokud porovnáme uplynulých sedm let, jde více než o čtyřnásobný nárůst. Společnost myšlenku šetrné energie dlouhodobě podporuje nejen řadou vlastních marketingových aktivit nebo speciální nabídkou zelených tarifů, ale také právě aktivním výkupem zelené elektřiny od domácích výrobců. Právě na toto téma hovoříme s Tomášem Hartlem ze společnosti E.ON Energie.

Štítky Energetika, Obnovitelné zdroje, Zelená energie, E, ON

číst celý článek
1 17 33 49 52 53 54 55 56 57 58 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.