Rozhovory

Indonésie voní po hřebíčku

thumbnail

Máme se rádi, nemáme se rádi. Budem se mít rádi? Slova známé písničky mi zazněla v uších během povídání s Tomášem Petrů, když zdůrazňoval, že pokud chcete uspět v Indonésii, musíte dosáhnout stavu, kdy se se svým indonéským partnerem budete mít rádi. Co se týče Tomáše, neznám nikoho fundovanějšího na Indonésii, a proto jsem ho o rozhovor pro TRADE NEWS požádal. Žil v této ostrovní zemi dlouhou dobu a poznal ji na vlastní kůži. Jelikož se máme rádi, neodmítl.

Štítky Indonésie, Malajsie, Singapur, ASEAN

číst celý článek

Nová služba pro komunikaci se zákazníky je určena i menším firmám

Přestože by se na první pohled mohlo zdát, že telekomunikační revoluci již máme za sebou, realita je přesně opačná. Telekomunikační služby procházejí bouřlivým vývojem. „Nové služby možná nejsou na první pohled na očích, ale pro náš každodenní život jsou a budou nesmírně důležité,“ říká v rozhovoru Petr Ryska, viceprezident pro firemní zákazníky společnosti Vodafone Česká republika.

číst celý článek

Dobrá dohoda je lepší než nesmyslná válka

thumbnail

Protiruské sankce. V poslední době snad nejfrekventovanější slovní spojení v našem slovníku. Jedněm připadají bezzubé, jiní namítají, že stejně nikdy nic nevyřešily. Jaký na ně má názor a co soudí o jejich dopadech, o tom jsme hovořili s předsedou představenstva Komory pro hospodářské styky se zeměmi SNS Václavem Petříčkem.

Štítky Rusko, SNS, Sankce

číst celý článek

Udržet první pozici v Rusku nebude jednoduché

thumbnail

O českém expertovi na dobývací techniku, společnosti INCO engineering, už jsme v TRADE NEWS v souvislosti s Ruskem psali. Ne náhodou, neboť je dnes na tamním trhu ve svém oboru jedničkou. „Trvalo nám řadu let, než jsme se dostali na první místo před dravce, jakými jsou ABB, Siemag nebo Siemens. Dnes nám koukají na záda a čekají na každou naši chybu. Pokud vyklidíme své pozice, milerádi bleskurychle zaujmou naše místo,“ začal náš rozhovor Antonín Jaroš, jeden ze zakladatelů a jednatelů úspěšné české firmy. Povídali jsme si o nových zakázkách, sankcích i českém školství.

Štítky SNS, Rusko, Sankce, Inovace, Strojírenství

číst celý článek

Ruský trh opouštět nebudeme

thumbnail

Čím blíže k východním hranicím evropské unie, tím je názor jejích členských států na účinnost sankcí skeptičtější. Negativní dopad na tyto ekonomiky totiž bude vzhledem k jejich velikosti citelnější. Jak se česká podnikatelská sféra připravuje na případné změny ve struktuře a teritoriálním zaměření exportu? I o tom jsme hovořili s prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslavem Hanákem.

Štítky SNS, Rusko, Strojírenství, Sankce, Podpora exportu

číst celý článek
1 17 34 50 55 56 57 58 59 60 61 66

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.