Brazílie

Jižní Amerika v obrazu anamorfních map

Území táhnoucí se od Panamského průplavu po Ohňovou zemi se rozkládá převážně na jižní polokouli. Kontinent vypadá na první pohled poměrně jednotně, když se ve většině zemí mluví španělsky a obyvatelé vyznávají katolickou víru. Pro všechny jihoamerické země jsou však typické propastné sociální rozdíly a značná politická a finanční nestabilita.

Štítky Jižní Amerika, Energetika

číst celý článek

Jinak namíchané karty aneb Brazílie na vzestupu

thumbnail

Na příkladu ukrajinské krize je patrné, že se stále mnozí nechtějí smířit s faktem, že karty jsou ve 21. století rozdány jinak než v období studené války. Svět již není rozdělen bipolárně na dvě geopolitické mocnosti, ale ekonomicky. Kybernetické tsunami v podobě technologické integrace, založené na rozvoji informačních a komunikačních systémů po celém světě, ruku v ruce s celosvětovou mobilitou, přesunem kapitálu a volným transferem znalostí způsobily, že se dnes planeta přirozeným způsobem spojuje na všech úrovních.

Štítky Brazílie, Latinská Amerika

číst celý článek

Nepijete víno? Pak nejezděte obchodovat do Argentiny

thumbnail

„Když poprvé otevřete lahev argentinského Malbecu, překvapí vás až inkoustová barva. Pokud přivoníte a ochutnáte, ucítíte nejspíš švestku, třešeň, čokoládu a sušené ovoce. Úžasně chutná s kořeněným jídlem, zvláště s grilovanými steaky. Pokud nemáte rádi víno a dobré jídlo, nenajdete se svými argentinskými partnery společnou řeč. To platí vlastně skoro pro celý tamní kontinent,“ začíná své vyprávění Jiří Kopic, obchodní zástupce DT – Výhybkárna a strojírna pro Jižní Ameriku. Napadá nás, že bychom se tam hodili, ale zase neumíme španělsky…

Štítky Argentina, Brazílie, Strojírenství

číst celý článek

Kde hledat v Brazílii příležitosti

Dopravní infrastruktura Již tak rozsáhlé investice do budování nové, především silniční, námořní a železniční dopravy, dimenzované pro osobní i nákladní přepravu, byly dále podpořeny rozhodnutím prezidentky Rousseffové, která nedávno vyhlásila nové investice v rámci investičního plánu Mobilidade…

Štítky Brazílie, Dopravní infrastruktura, ICT, Environment, Energetika, Letecký průmysl, Potravinářství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.